Megnyílt az ország legnagyobb, legnépszerűbb kulturális eseménye, a 17. Múzeumok Éjszakája!

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára indította útnak június 22-én 14 órakor Budapesten a Szépművészeti Múzeumban a 2019-es Múzeumok Éjszakája eseménysorozatot, amely országszerte több mint 400 helyszínen csaknem 2000 programmal zajlott egészen hajnalig – kiállításokkal, koncertekkel, interaktív játékokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel, színházi és tánc produkciókkal, kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal. 

Idén is jó választás volt június 22-én felkeresni a múzeumokat, kiállítóhelyeket és levéltárakat, mivel az év legrövidebb éjszakáján, országszerte számos olyan különlegességgel álltak elő az intézmények, amelyek kizárólag a Múzeumok Éjszakája rendezvény keretében voltak láthatók. 

A tavalyihoz hasonlóan 2019-ben is többszázezer embert vártak az intézmények gazdag programkínálattal, így biztosan mindenki megtalálja majd a neki tetsző eseményeket. 
A kínálatról a www.muzej.hu oldalon, az EVENT@HAND MUZEJ letölthető mobil alkalmazás segítségével tájékozódhattak az érdeklődők. 

Ebben az évben az utazás és a digitalizáció kiemelt tematika jegyében az esemény szlogenje az #UtazásÉlményMúzeum. 2019-ben a Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszíne Szombathely, ahol igazi kulturális csemegével készültek az intézmények.


A fővárosban idén is egyetlen karszalaggal lehetett végiglátogatni a csatlakozott programhelyszíneket, a felnőtt karszalag 1 900 Ft, a gyermek karszalag (6-18 éves korig) 800 Ft, mely nem csak az intézményekbe történő belépésre, de a BKV múzeumi buszjáratainak és az elektromos kisautó körjáratoknak a használatára is jogosított. 

Idén Liu Shaolin Sándor Olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó volt a Múzeumok Éjszakája programsorozat szóvivője. 

A Múzeumok Éjszakája fő szervezője az Emberi Erőforrások Minisztériuma, támogatója a Nemzeti Kulturális Alap, médiapartnere az M5, szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése