SÚGÓ+ – Luciano Pavarotti özvegye is ellátogat a miskolci CineFestre

Szeptember 13-án megkezdődött a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek idén bevezetett CineDocs szekciójában Ron Howard Oscar-díjas rendező Luciano Pavarottiról készült dokumentumfilmjét is bemutatják. A film szeptember 20-i gálavetítésén a világhírű tenor özvegye, Nicoletta Mantovani is tiszteletét teszi.

A korábban nem látott felvételeket tartalmazó, csúcsminőségű Dolby Atmos hanggal elkészült Pavarotti először szeptember 18-án látható a CineFesten. Ron Howard rendező (Egy csodálatos elme, Solo: Egy Star Wars-történet) a The Beatles után (The Beatles: Nyolc nap egy héten – A turné-évek) újabb zenei ikonról forgatott, kendőzetlenül feltárva a legendás címszereplő életét és karrierjét egyaránt.

„A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. A filmben rajta kívül olyan ismert emberek is feltűnnek, mint: Bono, Nelson Mandela, Spike Lee, Stevie Wonder, Diana hercegnő, Zubin Mehta, José Carreras és Kofi Annan. A címszereplő özvegye, Nicoletta Mantovani az alkotás szeptember 20-ai gálavetítésére érkezik Miskolcra.


A Pavarottit a budapesti nézők szeptember 25-én, szerdán az Uránia Nemzeti Filmszínházban nézhetik meg először. A díszbemutatót az esemény díszvendége, Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész nyitja meg.

Ron Howard dokumentumfilmjét október 10-től játsszák a magyar mozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése