Cintányéros cudar világ jön a Szegedi Nemzetiben

Az év végétől, december 13-tól látható az operettirodalom klasszikusa, a Mágnás Miska a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházában. A nézők igazi nagyszabású produkcióra számíthatnak, melyben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Oszvald Marika is szerepet vállal.


Az olvasópróbával kezdetét vette a Mágnás Miska héthetes próbafolyamata. Peller Károly rendező elmondta, egy valódi színes-szélesvásznú „operettes operettet” szeretnének színpadra állítani, a műfaj hagyományait tiszteletben tartva, mai, modern színészi játékkal kiegészítve. Az új szövegkönyv kifejezetten a társulatra íródott, a rendező pedig külön kiemelte, fontos, hogy az előadásban megjelenjen a szereplők egyénisége.

A Mágnás Miska érdekessége, hogy az operettirodalom azon ritka darabjai közé tartozik, melyben a szubrett és a táncos-komikus és a főszereplők, őket váltott szereposztásban Ágoston Katalin és Sziládi Hajna, valamint Gömöri Krisztián és Rétfalvi Tamás fogja alakítani. A szegedi verzió különlegessége továbbá, hogy Ágoston Katalin és testvére, Ágoston Péter (Baracs Iván szerepében) gyerekkoruk óta először játszanak ugyanabban a produkcióban.


A történetben Baracs Iván bosszúból meg akarja szégyeníteni nemes barátait, ezért lovászlegényét, Miskát frakkba öltözteti és Tasziló gróf néven bevezeti a társaságba. Miska menyasszonyából, Marcsából, a tenyeres-talpas mosogatólányból pedig Mary grófnő lesz… Szintén a szegedi előadás kuriózuma, hogy negyvenhárom éve Marcsát az akkoriban felfedezett fiatal tehetség, Oszvald Marika alakította, aki most a Nagymama szerepében tér vissza Szegedre.

Hét hét múlva tehát felcsendülnek a Nagyszínházban az örökzöld operettslágerek a Cintányéros cudar világtól kezdve a Hoppsza Sáriig parádés szereposztásban Túri Erzsébet gyönyörű díszleteiben. A produkcióban közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint a Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése