Kincses sziget musical a Magyar Színházban

1884 óta nemzedékek lelkesednek Robert Louis Stevenson regényéért, a Kincses szigetért, amit a Magyar Színház Halasi Dániel rendezésében állít színpadra, ráadásul musicalként. A november 29-i bemutató dalszövegeit Cseh Dávid Péter, díszlet- és jelmezterveit Kovács Yvette Alida jegyzi.


Stevenson betegeskedő fia kedvéért írta meg Jim Hawkins és John Silver kalandos történetét, ami a 21. század emberét a 19. század izgalmaiba kalauzolja. Váratlan és romantikus fordulatok követik egymást egy kalózok, banditák, tengerészek lakta világban, ahol mindenki a mesés kincset vadássza.

A színpadi adaptáció két idősíkon játszódik, és egyszerre merít a regényből és Stevenson életéből, így mosva össze a fikciót a valósággal. Így válik a történet igazi ifjúsági előadássá. Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak. Az író fia is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs.

A darab fontos kérdéseket boncolgat, mint hogy betartva a törvényt, tisztességesen, ám vagyon és kalandok nélkül jobb-e élni, vagy erkölcstelenül kincsek után vadászva. Egyáltalán, van-e lehetőség választani?


A darabot a legmodernebb színházi technikával állítják színpadra, így egy igazán látványos előadást láthat a néző Veréb Tamás/Pásztor Ádám, Mahó Andrea/Benkő Nóra, és Bősz Mirkó/Calderale Federico Joshua főszereplésével.



Fotó: Juhász Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése