A Láthatáron Csoport decemberi műsora

A Láthatáron Csoport decemberi műsora színes összefoglalója a Feuer Yvette által vezetett független színház 2019-es évének, és egyben tökéletesen reprezentálja küldetésüket is: minden korosztály számára játszanak a legkisebbektől (Banyamosoda) kezdve, a középiskolás korosztályon át (Ablak, Én Prométheuszra gondoltam, Kiállok érted, Mianyánk) a felnőttekig (Hagyaték; Én, te, mi – haladunk a korral).


Elgondolkodtatni és szórakoztatni szeretnének, hogy a Magyar Narancsban megfogalmazott képre utalva, a reflektoruk ne rozsdásodhasson be: 
„A Láthatáron valójában óriási reflektor, amelynek fénynyalábja olyan társadalmi problémákra világít rá (családon belüli erőszak és elhallgatások, prostitúció, drog, mélyszegénység, diszfunkcionális család), amelyeket szokás a szőnyeg alá söpörni. Feuer színháza nem a budapesti értelmiség elitizmusát szolgálja ki. Az övé a tett színháza. A kamaszoknak szóló színházi nevelési előadások lényege az interaktivitás, illetve az előadások utáni foglalkozásokon a történtek átbeszélése, feldolgozása. A felnőtteket megcélzó színházi produkciókban a néző szintén nem passzív kukkoló, hanem aktív résztvevő, aki jelenlétével és hozzászólásával alakítja a játékot, vagy az előadás után adódik lehetősége elmondani saját meglátásait.” (Kling József)

A Banyamosoda 8-án a Nekcsei Demeter Általános Iskolában, a középiskolásoknak szóló Én Prométheuszra gondoltam december 10-én lesz a szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban. A csapat egy része 12-én már Budapesten játszik a Kiállok érted című előadásban, míg a társulat másik fele a Miatyánkat viszi Zalaegerszegre. Az Én, te, mi – haladunk a korral, párkapcsolati komédia legközelebb december 13-án, január 24-én és Valentin-nap alkalmából február 14-én 19 órától látható a Kugler Art Szalon és Galériában. Hagyaték Alice Miller írásai alapján készült, és december 19-én, 20-án kerül színhre a Hold21 HPS KultSzalonban.


A Láthatáron Csoport arra biztat mindenkit, hogy adjon színházi élményt karácsonyra, hogy az ünnep a közös kikapcsolódásról szóljon. Aki december 1.-31. között vásárol színházjegyet az Én, te, mi- haladunk a korral című párkapcsolati komédiára (2020. január 24., február 14.) vagy a Hagyaték című előadásra (2020. január 30., 31.), 10% karácsonyi kedvezményben részesül. Az ajándékozás és a fizetés részletei megtalálhatók a Csoport honlapján: http://lathataroncsoport.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése