Emlékestet tartottak Karinthy Márton tiszteletére

A Karinthy Színház emlékestet tartott a november 26-án elhunyt Karinthy Mártonra tiszteletére. Az eseményen bemutatkozott a színház új művészeti vezetője, Földes Eszter is. Az este folyamán pályatársai, barátai és kollégái emlékeztek a 38 évig színházigazgatóként alkotó Kossuth-díjas művészre.


Balázs Andrea a Homokba írva című szomorkás dallal nyitotta meg az estét, amit egy korábbi Színházak Éjszakáján adott elő. Ott hallotta először Karinthy Márton is, és rögtön elnyerte a tetszését. Balázs Andrea mellett Bozó Andrea, Kéri Kitty, Dunai Tamás, Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója, Böhm György rendező, Baronits Gábor és Karsai István színészek elevenítettek fel kedves emlékeket a direktorról, majd Dunai Tamás klarinéton játszott és előadta Ady Endre: Párizsban járt az ősz című versét.

Az est moderátora, Bóta Gábor színikritikus, ekkor barátokat invitált a színpadra, ahol Sándor Pál rendező, Karsai György egyetemi tanár, Szigethy Gábor színházi rendező, Vajda Katalin író, forgatókönyvíró, Bradányi Iván dalszövegíró és Makk Zsuzsanna a Mezei Néző blog írója idézte fel Karinthy Márton alakját.


A színház nagysikerű Tanár úr kérem zenés darabjának fináléját Baronits Gábor, Kuna Kata, Vadász Gábor, Sütő András és Fila Balázs adták elő.

Az est utolsó részében bemutatkoztak az intézmény munkatársai, azok a Karinthy Mártonhoz közel álló emberek, akikre rábízta a színházat. Lánya, Karinthy Vera mellett Katz Petra és Major Attila ügyvezetők viszik tovább a színház ügyeit, művészeti vezetőként pedig Földes Eszter mutatkozott be, a teátrum legutóbbi bemutatójának – Veszélyes Forduló – rendezője, akit betegágyáról Karinthy Márton látott el tanácsokkal a próbaszakaszban.

A Karinthy Márton által megálmodott 38. évad és a tervezett bemutatók megvalósulnak, a vezetők pedig már hozzáláttak a 2020-2021-es évad előkészítéséhez.

Fotók: Görgényi Gábor, Gabaworks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése