Mégis lesz Szegedi Szabadtéri Játékok – ingyenes előadásokkal várják a nézőket

Június 9-én Facebookon jelentette be Harangozó Gyula és Herczeg Tamás, hogy a járvány miatti korlátozások enyhítése lehetővé tette, hogy ha kicsit másképpen is, de megtarthatják a nyári évadot. Arról már korábban is lehetett tudni, hogy a jóval kisebb befogadóképességű Újszegedi Színpadra terveznek előadásokat, most viszont az is kiderült, hogy a Dóm tér sem marad üresen idén nyáron.


„Úgy gondolom, hogy ez egy olyan nyári program, amely a sok nehéz hónap után a közönség örömét fogja szolgálni” – mondta Harangozó Gyula a bejelentés kapcsán, hozzátéve, hogy a program az előzetes tervek szerint valósul meg azzal az egy módosítással, hogy a miskolci vendégjáték helyett a Játékszín Legénybúcsú című előadása érkezik.

Herczeg Tamás kiemelte, hogy 15 év sikeres időszak után most nincs lehetőség a megszokott formában megrendezni a Játékokat, de úgy gondolták, hogy azt nem tehetik meg, hogy valamilyen formában nem jelennek meg a Dóm téren. Ezért visszanyúlnak a Szabadtéri Játékok eredeti hagyományaihoz, és azt az előadást tűzik műsorra, amivel az „előzménynek” számító Salzburgi Szabadtéri is indít minden évben, ez pedig nem más, mint az Akárki című moralitásjáték, amit Szegeden Zsótér Sándor és Hegedűs D. Géza közreműködésével láthatnak a nézők egy kisebb, erre a célra felállított színpadon. Egy szimfonikus koncertet is rendeznek augusztusban, ugyanebben a térben. A szervezők azt szeretnék, ha ez egy közös ünnep lenne, ezért mind az Akárki, mind az Ajándékkoncert ingyenesen megtekinthető.

A bejelentés teljes egészében itt nézhető meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése