Elkészült a Hosszú Katinka dokumentumfilm első előzetese

Már az év eleje óta forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm, a forgatás a tokiói olimpia után ér majd véget. A nagy érdeklődésre való tekintettel, az alkotók elkészítették a film első előzetesét, amely először enged bepillantást a készülő filmbe. 


A hivatalos életrajzi dokumentumfilm Katinka portréja mellett a tokiói olimpiára való felkészülését mutatja be – a stáb szárazon és vízen, hullámhegyeken és völgyeken át követi a magyar úszófenomént. A koronavírus járvány, az olimpia elhalasztása újabbnál-újabb kihívások elé állítja mind Katinkát, mind a stábot. Az alkotók folyamatosan rögzítik Katinka életének minden lényeges eseményét, a forgatás a karantén alatt sem állt le, akkor elsősorban Katinka magánéletére koncentráltak. Mióta a világklasszis úszó újra elkezdte az intenzív edzést, a fókusz az úszóéletre, a versenyekre való felkészülésre került.

Hosszú Katinka kiemelte: „Nagyon örülök, hogy elkészült az első előzetes, így most már mindenki belekukucskálhat a készülő filmbe – ha csak pár perc erejéig is, de kap egy kis ízelítőt. Életemben nem gondoltam volna, hogy a filmezés ilyen kemény munka fizikailag és érzelmileg is. Rengeteget beszélgetünk a stábbal, belelátnak az egész életembe, ezt minden fél részéről csak őszintén, tiszta szívvel és lélekkel lehet csinálni. Nagyon izgulok, hogy milyen lesz a végeredmény, de úgy érzem, jó úton haladunk.” 

Pálinkás Norbert rendező elmondta: „A világjárvány okozta felfordult világban óriási kihívás a folyamatos alkalmazkodás a mindig változó helyzetekhez, senki sem tudja, mit hoz a holnap. Az olimpiáig követjük nyomon Katinkát, de számomra az is roppant érdekes kérdés, hogy a tokiói játékok után – éremmel, vagy anélkül -, hogyan alakul majd Katinka karrierje.” 

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatja. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs.

A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint, a tokiói olimpia után, 2021. karácsonya körül majd a magyar mozikba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése