Indul a Puskin Kuckó őszi-téli szezonja

Szeptember 12-én kezdetét veszi a Budapest Film családi programsorozata a fővárosi Puskin moziban. A Puskin Kuckó szombaton és vasárnap filmvetítésekkel, bábelőadásokkal és koncertekkel várja a közönséget. 


Az óvodásokat és kisiskolásokat megcélzó Legkisebbek mozija című sorozat a 2020/21-es szezonban olyan műveket vonultat majd fel, mint az új Bogyó és Babóca-film és a 2009-ben indult, világszerte nagy sikert aratott orosz animációs széria, a Masha és a Medve moziváltozata (Masha dalai).  

A Macskássy Gyula és Dargay Attila rövidfilmjeiből készült összeállításnak köszönhetően a gyerekek nemcsak a friss alkotásokból, de a magyar animáció klasszikusaiból is ízelítők kaphatnak. További különlegességként került a kínálatba a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál válogatása. 

A Puskin Kuckó hagyományainak megfelelően bábelőadások is lesznek: a Nefelejcs Bábszínház öt, a Fabula négy előadással készül. A zenei szekciót Gryllus Vilmos egy őszi, majd egy téli műsorral, a Kolompos együttes az Egyszer egy királyfi című előadásával, a Kaláka pedig egyfajta „best of” koncertettel erősíti. Karácsonykor Ruttkai Bori zenél majd. 


A jelenleg hatályban lévő szabályozás szerint a Puskin Kuckó rendezvényei megtarthatóak, de a szervezők mindenkitől azt kérik, hogy tartsák be a következőket: a mozi területén viseljenek maszkot és használják a kihelyezett fertőtlenítő folyadékokat, a pénztárnál, a büfében és a mosdóknál pedig ügyeljenek a biztonságos távolságra.  

Aki pedig lázasnak vagy betegnek érzi magát, maradjon otthon!

A teljes 2020/21-es program megtalálható a Puskin Kuckó honlapján,  ahonnan az új – a moziban nyomtatott formában is elérhető – katalógust is le lehet tölteni. 

Jegyek a helyszínen és online már vásárolhatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése