Isten szerepében Alföldi Róbert – Isteni végjáték címmel érkezik az Átrium új bemutatója

A héten mutatja be az Átrium David Javerbaum darabját, az Isteni végjátékot, amely a Broadway és a West End után érkezik meg Budapestre, Isten szerepében Alföldi Róberttel.

David Javerbaum sikerdarabjának története nem hagyományos: az ötlet egy hatmilliós követőbázissal rendelkező Twitter-fiókból származik. A tizenháromszoros Emmy-díjas szerző (többek között a Daily Show, az Agymenők, a Disjointed és a Kominsky-módszer című sorozatok producere, szöveg- és forgatókönyv-írója) a Twitter-csatornán található anyagot először kötetté formálta, majd Jim Parsons, az Agymenők főszereplője számára írt belőle darabot.

Az Isteni végjáték egyfajta one-man show, amelyben Isten a létezés alapvető kérdésein és az emberiség alapértékein keresztül közelíti meg mindennapjainkat, miközben a legidőszerűbb kérdésekre is reflektál, mindezt korszerű formában, élénk humorral. Javerbaum darabjának sajátja, hogy a szerző bátorítja, hogy szövegét az adott országra és társadalomra formálják az alkotók, így lesz darabja valóban friss, közvetlen és éles.

Az új bemutató szorosan beleillik az Átrium szórakoztatást a metsző társadalmi kérdésekkel vegyítő repertoárjába. Alföldi Róbert mellett a két arkangyal szerepében Kovács Máté/Varga Ádám/Csiby Gergely, valamint Ivanics Tamás látható. 

A premierre szeptember 11-én 19:30-kor kerül sor az Átriumban.

Fotó: Lakatos Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése