Itthon is nagy sikerrel debütált a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

A Velencei Filmfesztivál sikere után a hazai közönség is ovációval fogadta Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16) című filmjét a napokban a Corvin moziban tartott hazai díszbemutatón. Az első közönségtalálkozó a budapesti Művész moziban a járványhelyzet ellenére teltházas volt, és a szerdán tartandó második premier előtti vetítésre is minden jegy elkelt. A film Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével az országos bemutató hetében, szeptember 24-étől 22 városban lesz látható a magyar mozikban a Mozinet forgalmazásában. 


Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16) című filmjének világpremiere a 77. Velencei Filmfesztiválon volt, és a film azóta nagy sikerrel szerepelt Észak-Amerika legrangosabb filmfesztiválján, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is. A világ vezető sajtóorgánumai – többek között a Variety, az Indiewire és a Rolling Stone magazin – is a legnagyobb elismeréssel beszélnek a fiatal rendező alkotásáról, melyben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. 

A nemzetközi siker után a hétvégén a Corvin moziban tartott hazai díszbemutatón a hazai közönség is ovációval fogadta Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16) című filmjét. „Mikor ott álltunk Stork Natasával és Csernátony Dórával a velencei Lidón a Palazzo del Casinò nagy vetítőtermében, azt gondoltam, hogy nagyjából ez a teteje annak, ami ezzel a filmmel kapcsolatban történhet velünk. De most, hogy látom itt a sok ismerős arcot a maszkok mögött, eszembe jut, hogy mennyit tanultunk az elmúlt hónapokban arról, hogy a személyes találkozások pótolhatatlanok. Szóval úgy érzem, hogy nem, a teteje az inkább itt és most van.” – mondta a vetítés előtt Horvát Lili. 

A magyar mozik, rendkívül komolyan véve a járványügyi intézkedéseket, mindent megtesznek a nézők védelmében: folyamatosan fertőtlenítik a termeket, kézfertőtlenítőt biztosítanak, a vetítéseken pedig kizárólag maszkban lehet részt venni. 

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt. 

A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. 

A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A 35 mm-es nyersanyagra forgatott film operatőre Maly Róbert. 

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-étől – az országos bemutató hetében – Budapesten, Balatonfüreden, Békéscsabán, Celldömölkön, Cegléden, Debrecenben, Győrött, Jászberényben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nagykőrösön, Nyergesújfalun, Nyíregyházán, Pécsett, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Fotó: Piti Marcell

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése