Decemberben érkezik George Clooney sci-fije a Netflixre – és magyarul a könyv is

The Midnight Sky (Éjféli napfény) címmel rendezett filmet George Clooney a Netflixnek, melyben ő játssza a főszerepet is. A Lily Brooks-Dalton népszerű regényén alapuló történetben egy magányosan élő sarkvidéki kutató és egy, a Jupiter egyik holdjáról visszafelé tartó űrhajó legénységének az életét követhetjük végig, miközben a Föld egy meg nem nevezett katasztrofális esemény hatására elhallgat.

A könyv a 2017-es megjelenését követően rendkívüli népszerűségnek örvendett, Colson Whitehead például egyenesen a kedvencének nevezte az évben.

Clooney-nak nem ez az első rendezése, ugyanakkor a történet sajnos rendkívül aktuális lett napjainkra. A Vanity Fairnek adott interjújában elmondta, hogy amikor február végén befejezték a forgatást, még nem sejtették, hogy a koronavírusból világjárvány lesz, vagy hogy a teljes nyugati part lángba borul – ehhez képest nagyon is az utóbbinak megfelelő szatelitképeket láthatunk majd a filmben.

Ami a megjelenési dátumot illeti, egyelőre annyit tudni, hogy decemberben érkezik a film a Netflixre. Ehhez igazítva adjuk ki Lily Brooks-Dalton regényét magyarul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése