Hitchcock klasszikusa a Szegedi Nemzetiben

Az olvasópróbával kezdetét vette a 39 lépcsőfok próbafolyamata a Szegedi Nemzeti Színházban. Patrick Barlow John Buchan regénye és Alfred Hitchcock filmje alapján írt krimi-vígjátékát december 18-án mutatja be a teátrum Horgas Ádám rendezésében. 


A koronavírus-járványhoz alkalmazkodva változtatta meg műsorát a Szegedi Nemzeti Színház. Barnák László főigazgató elmondta, az eredetileg december 18-ra tervezett Chicago musical bemutatóját nem lefújták, csupán elnapolták, hiszen a nagyszabású, sokszereplős, tánc- és énekkarral kiegészült produkciót telt házak előtt érdemes játszani, erre azonban a pandémia miatt nincs lehetőség, a szerzői jogi szerződésben foglalt kitételeknek jelenleg nem tud megfelelni a színház. A 39 lépcsőfokra azért esett a választás, mert rendkívül szórakoztató, kevés szereplővel színpadra állítható darab, és a színészek számára is izgalmas feladat. 

A darab egyik különlegessége és humorforrása, hogy mindössze négy színész játssza az összes karaktert. Menekülés szárazon és vízen ügynökök és szörnyek között, miközben az is rejtély, hogy a szerelmében bízhat-e ártatlanul üldözött hősünk. A színészeknek igazi jutalomjátékot, a nézőknek önfeledt szórakozást ígér az előadás, melyet duplázott szereposztásban állítanak színpadra az alkotók, a helyzethez alkalmazkodva pedig a Kis- és a Nagyszínházban is bemutatható. 

Horgas Ádám rendező a koncepcióismertetés kapcsán kitért arra, hogy a 39 lépcsőfok egyfajta vigaszt nyújthat az aktuális, mindenki számára megterhelő helyzetben, a fergeteges krimi-vígjáték ugyanis hatalmas örömet tud okozni a nézőknek, ami napjainkban kiemelt jelentőséggel bír. 

A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése