A Post Mortem hozta el a legtöbb díjat a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválról

Bergendy Péter Post Mortem című alkotása kiugró sikerrel szerepelt a világ egyik legnevesebb horror-, sci-fi-, akció- és kultfilmfesztiválján, az október 17-én véget ért 15. Toronto After Dark Filmfesztiválon, amelynek érdekessége, hogy díjairól egyedül a nézők döntenek. A magyar kísértetfilm összesen tíz – többek között a legjobb horror, a legjobb rendező és a legjobb mellékszereplő (Hais Fruzsina) – kategóriában nyert.

Az Oscar-jelölésért is induló magyar horror eddig huszonynolc külföldi fesztiválon vett részt szerte a világon – ebből tizennyolcon a fő versenyprogramban –, és immár összesen huszonhárom díjat kapott. A kizárólag közönségszavazatokra építő Toronto After Dark Filmfesztiválról idén a Post Mortem hozta el a legtöbb elismerést, a következő kategóriákban: legjobb film (bronzérem), legjobb horrorfilm, legjobb rendező, legjobb mellékszereplő (Hais Fruzsina), legjobb speciális effektusok, legjobb hangdesign, legjobb operatőr, legjobb vágás, a legijesztőbb film és „a film, amelynek leginkább látni akarjuk a folytatását”.

Bergendy Péter állandó hangmérnöke, Balázs Gábor a speciális effektusokhoz és hangdesignhoz számos igazi állat – köztük teve, medve, szamár, fóka-, rozmár- és orángután – hangját használta fel, az emberi hörgéseket pedig elsősorban Hellebrandt Gábor kreatív producer szolgáltatta, de Anger Zsolt, Hámori Gabriella és Nagy Mari hangja is hallható a sikoltozások és természetfeletti zajok között.

A Post Mortem az október végi írországi és spanyolországi fesztiválok után legközelebb a mozi sötét oldalát megidéző, 19. Ravenna Nightmare Filmfesztivál hivatalos nemzetközi versenyprogramjában szerepel a legjobbak között, november 5-én Olaszországban..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése