Helló, Héraklész! – Premier és könyvbemutató a Budapest Bábszínházban

Október 8-ától játssza a Budapest Bábszínház a Helló, Héraklész! című előadást, amelyből a Pagony Kiadó gondozásában könyv is megjelenik. Tasnádi István kifejezetten a színház számára készült darabja a mitikus görög hős és hétköznapi halandó féltestvére, Iphiklész történetén keresztül a mai gyerekek nyelvén beszél bátorságról, kiválasztottságról és testvéri szeretetről.

A Helló, Héraklész! Tengely Gábor rendezésében izgalmas látvánnyal, vizuális effektekkel és moduláris szintetizátorral létrehozott különleges zenei világgal szól a kiskamaszokhoz. Az előadáshoz kapcsolódóan a színház Tik-Tok oldalt is indított, hogy minél közelebb hozza a bábműfajt ehhez a korosztályhoz.

Az azonos című könyv bemutatóját október 5-én, kedden 17 órakor tartják a Budapest Bábszínház nagyszínpadán. A beszélgetésen a rendező és Tasnádi István író mellett Felvidéki Miklós illusztrátor és Michac Gábor jelmez- és bábtervező vesz részt. A nagyközönség – amely számára a Pagony Kiadó és a Budapest Bábszínház Facebook-oldalainélőben közvetítik az eseményt  – előadásrészleteket és néhány kulisszatitkot is megismerhet.

A Bábszínhász MTI-nek eljuttatott közleményében kiemelik, hogy a Pagony Kiadóval való együttműködésük nem újkeletű, a múlt héten mutatták be nagy sikerrel Kiss Judit Ágnes Babaróka című könyvének bábadaptációját, amelyet Ellinger Edina rendezett.

A közös munka következő állomása a kisiskolásoknak és családjuknak szóló Kisrigók lesz október végén. Ebben a történetben Paulon Viktória örökbefogadott gyermekeinek fantáziadús, mesés elemekkel átszőtt magánmitológiáját írta meg,  amelyet Gimesi Dóra adaptált színpadra, Hoffer Károly rendezésében. 

Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése