Magyar rendezők filmje nyerte a zsűri fődíját a Belgrádi Szerzői Filmek Fesztiválján

Tizenegy másik alkotást megelőzve kapta meg Igor és Ivan Buharov új játékfilmje a zsűri fődíját a november 26. és december 3. között megrendezett 27. Belgrádi Szerzői Filmek Fesztiválján, a Brave Balkans versenyprogramban. A Melegvizek országának az Aranybunda díj után ez már a második nemzetközi elismerése. A film magyarországi bemutatóját 2022. március 15-re tervezik.


A szuper 8 mm-es technikával készült Melegvizek országa júliusban debütált a FIDMarseille – Marseille-i Nemzetközi Filmfesztiválon, majd a Milánó Filmfesztiválon is láthatta a közönség. A Buharov testvérek ötödik nagyjátékfilmjének szinopszisa azzal a kérdéssel indít, hogy kaktusszá változtatható-e az ember. Egyáltalán – meddig tágítható az emberi tudat? A film szereplői egytől egyig utat keresnek egy hitehagyott világ útvesztőiben, hogy alternatív csatornákon keresztül más és más létformákig jussanak el, megváltva ezzel létük elviselhetetlenségét. Legyen az pszichofarmakológia, tudattágítás vagy ayahuasca, egytől egyig hozzásegíti őket, hogy elszakadjanak a hierarchián alapuló értékrendtől és felszabadítsák öntudatukat az elnyomás alól. Az új forradalom végül a tanító növényeken és mester-palántákon keresztül érkezik el hozzájuk.

A Melegvizek országa – a Buharov testvérek eddigi filmjeihez hasonlóan – számos producer példaértékű összefogásával készült. Főszereplője Szabó Domokos, további szereplői Török-Illyés Orsolya, Hajdu Szabolcs, Péva Ibolya, Bagdiné Kovács Mária, Nyitrai Illés, Horváth László, Fátyol Hermina, Réti Iringó, Cserhalmi György, Thuróczy Szabolcs, Kecskés Karina, Székely Rozália, Hajdu Lujza, Hajdu Zsigmond, Nagy József, Franz Wruss, Paizs Miklós, Gut István, Bagdi István, Hernádi Csaba, Antal Géza, Takács Máté, Igor Lazin, és még sokan mások.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése