A végrehajtók élete sem habos torta – Hamarosan mozikban a Kilakoltatás

Március 17-én érkezik a mozikba Fazekas Máté Bence első nagyjátékfilmje, a Kilakoltatás. A valós események ihlette dramedy metsző humorral és érezhető empátiával mutatja be Richárd (Orosz Ákos), a megfelelési kényszeres végrehajtótanonc viszontagságos egy napját. A film előzetese már elérhető.

Richárd élete első önálló kilakoltatásán rögtön megoldhatatlannak tűnő problémába ütközik. A Zrínyi utca egyik kertes házában lakó idős nénit kellene kiköltöztetnie, Ilona (Nagy Mari) viszont nem adja egykönnyen az otthonát, még attól sem riad vissza, hogy robbantással fenyegetőzzön. Richárd pedig nem csupán a munkáját végzi: apjának is bizonyítani szeretné, hogy alkalmas. Miközben egyszerre küzd Ilonával és önmagával, a helyszín egyre népesebb lesz: a házat védő civil aktivisták és a rendőrség mellett többek között tűzoltók, állatkerti dolgozók is felvonulnak, de Richárd a saját családjától sem menekül.

A Kilakoltatás az FP Films és a Filmfabriq produkciójában, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával jött létre, a közönség először 2021 őszén, a miskolci CineFest nagyjátékfilmes versenyprogramjának részeként láthatta.




Az előzetes itt érhető el: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése