A CineFesten debütál A legjobb dolgokon bőgni kell rendezőjének új filmje

Az idei Arany Medve-díjas Alcarràs és Grosan Cristina Hétköznapi kudarcok című filmje is szerepel a 18. CineFest Kitekintő szekciójában. A legjobb dolgokon bőgni kell rendezőjének új alkotása lesz a fesztivál zárófilmje, amely közvetlenül a Velencei Filmfesztivál után érkezik a CineFestre. 

Hétköznapi kudarcok kiindulópontja egy megmagyarázhatatlan természeti jelenség, amely félbeszakítja a különc tinédzser, a szorongó anya, és a nemrég megözvegyült nő átlagosnak induló napját. A film egyik szereplője Kerekes Vica (Apró mesék, Hab), aki Grosan Cristinával és a többi alkotóval együtt jelen lesz a miskolci premieren.

Fotó: CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

A katalán Carla Simón filmje, az Alcarràs a címadó falu földműveseinek mindennapjait mutatja be, az előző rendezésére (1993 nyara) jellemző őszinteséggel, melegséggel és visszafogott humorral. A Solé család generációk óta őszibarack termesztésével foglalkozik, ám munkájuk és megélhetésük évről évre egyre nehezebbé válik. Az idei termés az utolsó lehet, mivel a környéken új beruházást terveznek, a területre vonatkozó tervek között pedig az őszibarackfák kivágása is szerepel. 

A Kitekintőben szerepel a San Sebastián-i Filmfesztiválon Arany Kagyló díjban részesített Kék Hold,  amely a posztkommunista traumák és a (szexuális) erőszak történetét meséli el és a 99 Hold, amely az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál ACID programjában debütált, és erotikával túlfűtött cselekménye miatt könnyen lehet, hogy az idei CineFest egyik legmegbotránkoztatóbb alkotása lesz. 

A Kitekintő szekció részletes programja hamarosan elérhető lesz a CineFest hivatalos oldalán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése