Díjat nyert a Szelíd a londoni Raindance Filmfesztiválon

Nemes Anna és Csuja László Szelíd című filmje nyerte el a legjobb debütáló filmnek járó Discovery díjat Nagy-Britannia legnagyobb nemzetközi független filmes seregszemléjén, a londoni Raindance Filmfesztiválon – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) szerdán az MTI-vel.

Jelenet a filmből (fotó: Szilágyi Lenke / Vertigo Media)

Közleményük szerint az október 26. és november 5. között immár 30. alkalommal megrendezett Raindance Filmfesztivál a független filmesek egyik legfontosabb eseménye, amely évről évre több mint tizenhatezer látogatót, köztük több száz szakmabelit vonz a brit fővárosba.

Mint írták, idén a zsűri tagjai között olyan sztárok voltak, mint a Trónok harcából ismert Liam Cunningham, a Homeland – A belső ellenség főszerepét alakító Damian Lewis vagy a spanyol-német származású világhírű színész, Daniel Brühl.

A Csonka Eszter testépítő világbajnok főszereplésével készült Szelíd egy testépítőnőről szól, aki azért bocsátja áruba testét, hogy előteremtse a világbajnokságra való kijutáshoz szükséges pénzt. Egy röpke szerelmi találkozás azonban rádöbbenti, hogy neki is van lelke, amely testéhez hasonlóan megérdemli az elismerést.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotást – amelynek producerei Muhi András és Ferenczy Gábor (Focusfox Stúdió) – az amerikai Sundance Filmfesztiválon mutatták be először, ahol első magyar játékfilmként szerepelt a versenyprogramban, illetve vetítették a rangos Sydney-i Filmfesztiválon is.

Nemes Anna és Csuja László filmjét díjazták a Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon és a németországi Wiesbadenben rendezett GoEast fesztiválon is. A Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon pedig Csonka Eszter a filmben nyújtott alakításáért a játékfilmes zsűri elismerését érdemelte ki  áll az összegzésben.

A Szelíd a Nemzeti Filmintézet streaming csatornáján, a FILMIO-n is látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése