Ideiglenesen Szentesre „költözik” a Békéscsabai Jókai Színház

Mivel a békéscsabai színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be – tudatta közleményében Seregi Zoltán igazgató.

Forrás: Szarvas Péter / Facebook

Mint írta, a békéscsabai közgyűlés döntése értelmében december 20. és március 31. között a színházban csak próbákat lehet tartani, előadásokat nem. A Jókai Színház által működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadó azonban nem zár be a téli hónapokban. Így „azokat az előadásokat, amelyek egyébként benne vannak az ottani bérletrendszerben, el tudjuk Szentesen játszani” – írta, hozzátéve, hogy a próbákat Békéscsabán tartják majd.

Január 26-án tervezik bemutatni Szentesen Gogol Revizor című komédiáját; február elején a Lady Oscar című francia bohózatot és a Hétalvó című japán népmese alapján Naplopó címmel készülő zenés gyerekdarabot.

Február közepén kezdődnek az Országúton című Fellini-film színpadi adaptációjának, valamint az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarabnak a próbái. Az előadásokat március közepén és végén mutatják be Szentesen.

„Ez a terv biztosítja, hogy április 1-től öt kész előadás várja bérleteseinket és nézőinket Békéscsabán” – írta az igazgató, hangsúlyozva, hogy egyetlen előadást sem szeretnének törölni a békési megyeszékhelyen, és azt sem szeretnék, ha jövő szeptemberre csúszna egy a mostani évadra tervezett bemutató.

Az évad utolsó premierje egy Agatha Christie-krimi lesz, amelybe ismét visszatér Felkai Eszter színésznő. Azt májusban már Békéscsabán mutatják be a tervek szerint – írta Seregi Zoltán.

Ahogy mi is megírtuk, a békéscsabai városvezetés az energiaárak emelkedése miatt december közepétől korlátozza a kulturális intézmények működését, ezért a téli szezonra bezár többek között a Munkácsy Mihály Múzeum és a Békéscsabai Jókai Színház is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése