Veszélybe került a Proton Színház működése – novembertől nem játszik a társulat

Mundruczó Kornél a Büki Dóra társulata – több független színházhoz hasonlóan – már több mint egy éve vár arra, hogy a 2022. évi, működést kiegészítő kérvényüket, valamint új produkció létrehozására beadott pályázatukat elbírálják, ez pedig olyan helyzetbe hozza őket, hogy leállásra kényszerülnek – tudatta a Színház Online.

Jelenet a Frankenstein-tervből (forrás: Proton Színház)

Az évet már novemberben zárják, a Mundruczó Kornél rendezte Frankenstein-terv november 13-án látható utoljára a Menta Teraszon, míg az időközben bezárt Tranzit Art Caféban – amely most kizárólag az előadás idejére újra kinyit –  Reisz Gábor rendezése, a Komolyan röhejes vagyok kerül színre.

Bár a Proton Színház az előadásait a legtöbb esetben telt házzal játssza, a társulat a növekvő energiaárak, valamint a gazdasági válság miatt nehéz helyzetben van, nem tudják kigazdálkodni a működéshez szükséges összeget.

Rövid posztjukban, amelyben az egyik legnépszerűbb előadásukat, a Frankenstein-tervet ajánlják, utalnak arra is, hogy nemcsak őszre állnak le, télre sem terveznek programokat:

„Hogy miért ne hagyjátok ki?
Mert novemberben zárjuk az évet a téli leállás előtt…
Mert nem tudjuk, mi lesz jövőre…
Mert nem biztos, hogy lesz folytatás…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése