A magyar származású Peter Noel nyerte el az izraeli filmfesztivál fődíját

Peter Noel forgatókönyvíró megnyerte a Near Nazareth Festival fődíját a Tánc a végsőkig című feature film forgatókönyvével. Ezzel pedig összesen már 125 díjat zsebelt be nemzetközi forgatókönyvíró versenyeken és filmfesztiválokon, csupán két év alatt.


A Tánc a végsőkig egy életrajzi ihletésű történet Steve Kollár életéről, akit a magyar Terminátor-táncos néven is ismerhet a közönség. Steve robotos mozgásával világversenyeket is nyert, sőt még Arnold Schwarzenegger édesanyjának születésnapján is fellépett. A táncban elért eredményei és izgalmas élete miatt készült el a díjnyertes forgatókönyv, melyből az eddigi eredmények alapján remek film készülhet.

Hatalmas siker, rövid időn belül

Peter Noel író-rendező az elmúlt két évben 125 díjat nyert, melyből 19 első helyezés, 11 Grand Prize és 8 legjobb forgatókönyv díj. A Tánc a végsőkig a december 5. és 7. között megrendezett Near Nazareth Festival Grand Prize díját nyerte meg. Korábban Londonban is nyert forgatókönyv-díjat a Best Script Awardson, ahol 1500 nevezés közül lett a legjobb. Ilyen sikerek mellett kijelenthető, hogy Noel az egyetlen és az első olyan európai forgatókönyvíró, aki ennyi első helyezéssel rendelkezik.

„Különösen örülök ennek a győzelemnek, hisz felkérésre írtam Kollár Steve életrajzi történetéből. Remélem, Steve, hogy ez még inkább megerősít téged abban, amit a visszajelzésben írtak, hogy az életed történetéből mihamarabb filmnek kell készülnie. Köszönöm, hogy rám gondoltál, és hogy engem kértél fel a megírására” – írta Peter Noel közösségi oldalán.


Bíztató szakmai vélemények

Noel a közösségi oldalán írta meg az örömhírt, melyben több szakmai véleményt is megosztott a forgatókönyvről. Sokak szerint az egyik legjobb életrajzi film a Tánc a végsőkig. Tisztelettel nyúl a főszereplő életéhez, amely miatt maga a történet is eredeti, inspiráló és kellőképp mélyreható. Történetvezetés terén a zsűri véleménye szerint a narráció tökéletes és dinamikus, sebészi pontosággal végzett. Egy olyan film, mely a zsűri szerint a streaming hódítása, illetve a promóciós és megjelenési trendek ellenére is sikereket érne el a mozikban.

„Számtalan okunk van arra, hogy izgatottá váljunk a Tánc a végsőkig miatt, hiszen ez az egyik legjobb életrajzi film, amely megérdemli, hogy elmeséljék. Steve Kollar története inspiráló és mélyreható, de ami még ennél is fontosabb, hogy minden kudarcával, küzdelmével és győztes pillanatával együtt van ábrázolva, mivel Peter Noel a lehető leghitelesebb portrét szeretné nyújtani, tiszteletben tartva Kollar életét és munkásságát” – az egyik zsűri véleménye Noel munkájáról.

Noel több munkája is versenyben van még, hiszen az USA legnagyobb pénzdíjazású forgatókönyvíró versenyén, a Your Script Producedon három mozifilm scriptje is a negyeddöntőbe került több mint háromezer induló közül.

Fotók forrása: Peter Noel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése