Jótékonysági előadásokat szervez decemberben a Békéscsabai Jókai Színház

Kiemelt decemberi ajánlattal jelentkezik az energiaválság miatt elrendelt három hónapos kényszerszünet előtt a Békéscsabai Jókai Színház, amely a bezárás idején Szentesen mutatja be a darabjait – közölte Seregi Zoltán igazgató a november 30-án tartott sajtótájékoztatón.

Forrás: Szarvas Péter / Facebook

Az MTI közlése szerint a nagyszínpadra szervezett sajtóesemény üzenete, hogy a Békéscsabai Jókai Színház működik, erre egy cselekvési tervet is kidolgozott – húzta alá a direktor.

Bár eredetileg december 20-tól zártak volna be, kérvényezték, hogy év végéig, „utolsó löketként” játszhassanak a békéscsabai teátrumban „a három hónapos színházi böjt előtt” – fogalmazott.

Ezért „plusz” előadásokat tartanak: az Anconai szerelmesek vígjátékból december 17-én és 20-án; a Női furcsa pár kamaradarabból és a Drakula fantázia horror rockoperából december 28-án és 29-én. Meghívták a szarvasi Cervinus Teátrum Furcsa pár darabját is, amely az ő változatuk „fordítottja”, azt december 22-én tekinthetik meg az érdeklődők – mondta Seregi Zoltán.

Hozzátette, karácsonyi csomagot is összeállítottak: ebben lehet vásárolni 4 vagy 6 előadásra szóló szabadbérletet, részt lehet venni a Színház titkai – barangolás a színházban elnevezésű kulisszajáráson, a Drakula fantázia előadáshoz kapcsolódva pedig pezsgőzést és fotózkodást is szerveznek a címszereplővel.

Decemberben a teátrumban három jótékonysági projekt is megvalósul. December 14-én egy országos kezdeményezéshez, az Egyszülős gyermekek megajándékozása projekthez kapcsolódnak, a központi ajándékot egy előadás keretében adják át. Öt nappal később a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ által kiválasztott negyven gyermeknek kedveskednek ajándék előadással és színházjeggyel. A Hagymácska című darabjukat adják elő a nagyszalontai Szent Antal Gyermekvédelmi Központ árváinak, ott az időpont még egyeztetés alatt áll.

Seregi Zoltán elmondta, január 1-je után próbálhatnak a színházban, de előadást nem tarthatnak. Viszont az általuk működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadó nem zár be, így ott mutatják be az előadásokat. Nyugat-Európa színházaiban ezt a jelenséget előbemutatónak hívják – jegyezte meg.

A Revizor próbái december 10-én kezdődnek, január 26-28. között lesznek a bérletes előadások Szentesen. Január 10-én elkezdik próbálni a Lady Oscar kamaradarabot és a Naplopó gyermekelőadást; előbbit február 9-11. között, utóbbit február 14-15-én játsszák Szentesen. Az Országúton és az Égigérő fa próbái február közepén indulnak, azokat március 13-14-én, illetve 25-én mutatják be Szentesen.

Így biztosítható, hogy az áprilisra tervezett nyitásra öt darab álljon készen a békéscsabai közönség számára; és így van lehetőség arra, hogy júniusban lezárják az idei évadot – közölte az igazgató.

Megjegyezte, az Ibsen Házban két teremben engedélyezik számukra a próbákat, így ott egyszerre három darabot elkészíteni „komoly logisztikai bűvészmutatvány lesz”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése