Kiválasztották az Inkubátor Program 10 döntős elsőfilmjét

Nyolcadik alkalommal hirdette meg a Nemzeti Filmintézet a pályakezdő filmeseket támogató Inkubátor Programját, melyre idén közel 70 pályázat érkezett. A szakmai zsűri most kiválasztotta azt a 10 filmtervet, amely először fejlesztési támogatásban részesül, majd közülük 5 gyártási támogatást is kap.

Veszélyes lehet a fagyi werk (fotó: Tóth Fábián)

A program, melynek keretében már 44 elsőfilmes csapat kapott gyártási támogatást, és több mint 20 elsőfilm el is készült, céljául tűzte ki a fiatalok bemutatkozásának elősegítését, így az elkészült alkotások a mozibemutatót követően a streaming platformokon is elérhetőek.

Az Inkubátor Program zsűrije idén Benkő Emese Orsolya forgatókönyv-fejlesztő, Bodzsár Márk és Grosan Cristina forgatókönyvíró-rendezők, valamint Józsa László és Sümeghy Claudia producerek voltak, az általuk kiválasztott projektek 2-2 millió forint forgatókönyv-fejlesztési támogatásban részesülnek.

Az Inkubátor Program 2022 továbbjutói:

Brauner Máté: Eltérítés
Korom Anna: Lady Sunshine
Bíró Bálint, Paczolay Zsófia: Budapest, Fabrika
Fekete Tamás: 1:56:14
Füzes Dániel: Ellentétes alapállás
Tóth Lili Laura: Magda
Ducki Witek: Kiszáradás
Schnabel Annabella: Paszulykám
Szabó Márton István: Szépkorúak
Kocsányi András: Sine Morbo

A döntősöknek kicsit több mint fél év áll a rendelkezésükre, hogy forgatókönyvüket elkészítsék, melyeket ősszel, a Pitch Fórum keretében prezentálnak majd, szakmai közönség előtt. A felkészülést az NFI Fast Forward Programjának workshopjai is segítik.

A nyertes filmtervek gyártására pályázati úton nyújt majd támogatást az Inkubátor Program, a játékfilmeknél 120 millió, a dokumentumfilmeknél 35 millió forintig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése