Egy hónappal korábban nyit a Vörösmarty Színház

Az energiaárak emelkedése miatt számos vidéki teátrum mellett a Vörösmarty Színház épülete is zárva marad a tél hátralévő részében. A tervek szerint a kényszerleállás március 31-ig tartott volna, azonban Dr. Cser-Palkovics András polgármester az Alba Regia Szimfonikus Zenekar január 1-jei koncertjén bejelentette, hogy a nyitást előrehozzák március 1-re – tudatta az fmc.hu.

Forrás: Wikipédia

„Közösségünknek fontos, hogy az új évet kulturális élménnyel, egy gyönyörű koncerten a zene erejével és örömével indítsuk el. Nehéz esztendőt zártunk, amelyben nehéz döntéseket kellett meghoznunk. Ebből az egyik, hogy ezt az épületet, a Vörösmarty Színházat ez után a koncert után hosszabb időre be kell zárnunk. Viszont jó hír a rossz hír után, hogy rövidebb időre, mint amiről a döntés szól, hiszen kényszerű okok miatt március végében gondolkodtunk, de ezt most előre tudjuk hozni, így március 1-jétől ismét ki fogjuk nyitni a színház kapuit, hogy előadásokkal, koncertekkel várhassák a művészek a közönséget Fehérvárról és a régióból” – idézi a portál a polgármestert, aki optimistán tekint a jövőbe.

A zárás idején sem maradnak azonban színház nélkül a fehérváriak, ahogy azt mi is megírtuk, a Városházán mutatják be február 25-én Cserhalmi György rendezését, a Tizenkét dühös embert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése