Döntés született a Budapesti Operettszínház és a Pesti Magyar Színház igazgatói posztjáról

Csák János kulturális és innovációs miniszter október 11-én videóban jelentette be, hogy a Budapesti Operettszínház és a Pesti Magyar Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatokat elbírálták, a szakmai meghallgatások lezárultak, és a szakmai bizottság javaslatait elfogadja.


Ennek értelmében a Budapesti Operettszínházat a jelenlegi igazgató, Kiss-B. Atilla, míg a Pesti Magyar Színházat Nagy Viktor vezetheti februártól.

Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy mind a két pályázat esetében nagyon profi, kidolgozott, végig gondolt, jó pályázatok jöttek be – köszönte meg a pályázók munkáját Csák János, majd ismertette a döntést.

Mint ismeretes, a Budapesti Operettszínházban hárman pályáztak, a jelenlegi igazgató, Kiss-B. Atilla mellett Szente Vajk és Szabó P. Szilveszter. Utóbbi jelentkezését egy hivatalos igazolás hiánya miatt utólag érvénytelenítették. A társulati szavazáson egyébként a legtöbben, a dolgozók 37%-a Szente Vajkot támogatta.

A Pesti Magyar Színházban négy érvényes pályázat érkezett, Halasi Dániel, Komáromi György, Zalán János és Nagy Viktor jelentkezett a pozícióra. Zalán János, aki kilenc éve vezeti a teátrumot, október 6-án bejelentette, hogy visszavonja pályázatát, és a mandátuma lejártával távozik, míg Halasi Dániel pályázatát érvénytelenítették.

A bejelentés itt nézhető meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése