Zalán János lemondott a Pesti Magyar Színház igazgatói posztjáról

A Pesti Magyar Színház október 6-án közleményben tudatta, hogy igazgatójuk, Zalán János, aki kilenc éve vezeti az intézményt, lemond posztjáról.

A színház indoklásában az áll, hogy a direktor elvállalt egy olyan felkérést a kultúra területén belül, amely összeegyeztethetetlen az igazgatói feladataival, és többszöri mérlegelés után úgy döntött, hogy 2024. február 1-jével erre az új feladatra koncentrál.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az újonnan kiírt igazgatói posztra sem pályázik tovább. A pozíció sorsa az elmúlt napokban egyébként is a figyelem középpontjába került, hiszen ezzel egy időben egy másik pályázó, Halasi Dániel pályázatát érvénytelenítették azzal az indokkal, hogy nem igazolta a minimum 5 éves szakmai tapasztalatát.

Frissítés (2023.10.10.):

Halasi jelezte, hogy a döntés ellen fellebbez és hivatalos panaszt nyújt be Csák János kulturális és innovációs miniszter felé. Eközben a Magyar Színházi Társaság is nyílt levelet intézett Csák felé, ebben felhívják a figyelmet, hogy a beadást igazoló jegyzőkönyv nem említi, hogy bármely melléklet hiányzott volna, valamint felhívja a figyelmet szakmai önéletrajzban jelzett munkák számára és a pályázati kiírás hiányosságaira. A Magyar Színházi Társaság elnöksége mielőbbi intézkedést vár az ügyben.

Fotó: Pesti Magyar Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése