Mahó Andrea, Kocsis Dénes is énekel a Disney100 koncerten

Október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a Disney100 koncertet. A koncerten mindenki által jól ismert Disney mese- és filmjelenetek elevenednek meg a Hollywood Sound Orchestra és sztárszólisták előadásában. Az est háziasszonya a Disney Produkció megbízásából Tripolszky Anna lesz, rajta kívül pedig két népszerű magyar musicalénekessel, Mahó Andreával és Kocsis Dénessel is találkozhat majd a közönség.


A Disney 1923-ban mutatta be az Alice Csodaországbant, ezzel a The Walt Disney Company elindult hódító útjára. A cég a rajzfilmeken keresztül szórakoztatni, tanítani és inspirálni szeretett volna, miközben lenyűgöző világba repíti a nézőket. A mesék szerves részét képezi természetesen a zene, az elmúlt 100 évben pedig számtalan halhatatlan sláger született a Stúdió égisze alatt.

Ezt a centenáriumot ünnepli most a nemzetközi alkotógárda a Disney 100 koncerttel, melyen két magyar színész, Mahó Andrea és Kocsis Dénes is fellép. Az esten felcsendülnek a stúdió legismertebb meséinek híres dalai, olyan produkciók elevenednek meg, mint A Szépség és a Szörnyeteg, a Mary Poppins, vagy az Encanto, de helyet kapnak a koncerten a Pixar, a Star Wars és a Marvel világának kiemelkedő pillanatai is.

Hihetetlenül boldog vagyok, hogy engem választottak. A mesének, a zenének mindig is óriási szerepe volt az életemben, ráadásul most már a kislányom is nagy Disney-rajongó. Nagyon izgalmas együtt dolgozni és alkotni az eredeti Disney csapattal, nem csupán megtiszteltetés, hanem hatalmas kihívás és ugyanakkor kaland is. Alig várom az előadást, bizonyára lenyűgözően mesés lesz – mondta Mahó Andrea.

A színésznő sokoldalú és kiváló művész, aki musicalekben és operettekben egyaránt brillírozik, az elmúlt évtizedekben pedig olyan szerepekben láthatta őt a közönség, mint Cosette a A nyomorultakban, Maria a West Side Storyban, Christine a Az Operaház Fantomjában, Kim a Miss Saigonban és Mary a Mary Poppinsban. Pályafutása során számos díjat kapott, többek között a Legjobb Musical Énekesnőnek választották, de eMeRTon-, Jászai Mari- és Artisjus-díjjal is büszkélkedhet, valamint neki ítélték a Színházművészet Kiemelkedő Művésze elismerést is. Eddigi karrierje során több szólóalbumot is megjelentetett.




Már végre publikus a hír és megoszthatom, hogy beválasztottak a Disney100 produkcióba. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, és roppant hálás vagyok érte, hisz a Disney-dalok mindig is nagyon közel álltak hozzám. A Disney egy nagy brand, a munkafolyamat tele van kihívásokkal és izgalmakkal, a végeredmény biztos, hogy káprázatos lesz  nyilatkozta az est másik magyar szólistája, Kocsis Dénes.

Kocsis Dénes pályafutása során számos meghatározó szerepet eljátszott a zenés színház világában. Elismert előadóként olyan produkciókban tűnt fel, mint a Rómeó és Júlia, a Puskás, a musical, a West Side Story, a Maga lesz a férjem, vagy az Elisabeth. A színpad mellett gyakran tűnik fel a képernyőn is, a televíziós műsorokon túl látható volt többek között a Pappa Pia című játékfilmben is. Emellett gyakran kölcsönzi a hangját élőszereplős produkciók és rajzfilmek hőseinek. Pályafutása során több alkalommal is elismerték munkásságát: megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Honthy-díjat, valamint az Operettszínház az Évad Musicalszínészének is választotta.

Az est háziasszonya Tripolszky Anna lesz, aki szintén nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy részt vehet az esten.

„Életre szóló kaland lesz, hiszen nem tudok izgalmasabbat elképzelni, mint egy mese részesévé válni! Az pedig óriási megtiszteltetés és külön öröm, hogy az est háziasszonyaként én kalauzolhatom el a nézőket izgalmas történeteken keresztül és a zene szárnyán a Disney100 varázslatokkal teli világába! – mondta a műsorvezető.

Az október 15-i koncertre jegyek az alábbi oldalon kaphatók.

Fotó: Green Stage Production

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése