Sikeres évad után nyáron is szórakoztat a József Attila Színház

Június 8-án szombaton a Portugál című fergeteges komédiával zárta 2023/24-es évadát a József Attila Színház. A nyári színházi szünetben a társulat számos szabadtéri helyszínre elviszi sikerdarabjait, miközben javában folynak az előkészületek a 2024/25-ös új évadra. A névadó József Attila 120. születésnapja alkalmából kortárs drámaíró pályázatot írtak ki, a 68. évad színes repertoárja pedig hét rendkívüli előadással gazdagodik: az első premier szeptember 28-án a kívül-belül megújult modern operett, a Luxemburg grófja lesz.


A József Attila Színház a nézők ragaszkodását különféle műfajokat felvonultató gazdag repertoárral, öt új bemutatóval hálálta meg az elmúlt évadban. A 67 esztendős intézménynek három éve újra lehet saját szerződtetett társulata, a következetes tervezéssel megteremtett pénzügyi stabilitásnak köszönhetően. A 2023/24-es évad sikerdarabjait közel százezer rajongó jutalmazta tapsával, sőt, nem ritkán a színházak hőskorát idéző hangos ovációval, felállva köszöntötték az emlékezetes esték művészeit.

A József Attila Színházat a nyár folyamán sem kell nélkülöznie a színházszerető közönségnek, a társulattal a következő szabadtéri helyszíneken is találkozhatnak: Perkupai Operafesztivál (Vértestvérek, Sárkányölő Krisztián); Siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpad (Macskafogó); Mézesvölgy Nyár – Veresegyház (Szibériai csárdás); Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál – Szarvas (Made in Hungária).


A 2024/25-ös évad a JÁTÉKOSSÁG évada lesz

A különféle műfajokat felvonultató hét új darabot a nézők aktív bevonásával mutatja be a József Attila Színház nagyszínházi és stúdiókörnyezetben, izgalmas és innovatív szcenikai megoldásokkal.

Az eseményekben bővelkedő évadban a színház névadója, József Attila születésének 120. évfordulója alkalmából kiírt kortárs drámaíró pályázat nyertesének ősbemutatóját a magyar dráma napjára tervezi a 13. kerületi teátrum.

2024. szeptember 14-én pedig az immár hagyományos József Attila Színház Utcabálra kerül sor, ahol egésznapos ingyenes családi programok mellett egy rendhagyó esti előadást is megtekinthetnek az érdeklődők. A Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor művészházaspár nevével fémjelzett Jávor hajnalai című zenés játék fülbemászó dallamokkal idézi fel az imádott színész kalandos élettörténetét.

Az új évad első premierjére csupán szeptember 28-ig kell várni a nézőknek: Szente Vajk rendezésében kerül színre a kívül-belül megújult modern operett, a Luxemburg grófja, amelynek próbái már javában zajlanak a József Attila Színházban, így az igazán szerencsések már most elcsíphetnek egy-egy jól ismert dallamot a környéken sétálva.

Fotók: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése