Mindenki kedvenc fesztiválja

Mint minden évben, idén januárban is kiosztották a fesztiválszakma legnívósabb díjának számító European Festival Awardot a hollandiai Gröningenben. A Sziget Szervezőiroda nagy esélyesként várta a díjátadó gálát és a siker nem maradt le: a Sziget lett a „Fellépők Kedvenc Fesztiválja”. Ezzel a fesztivál már minden elismerést megnyert, amit lehetett.

Gerendai Károly a díj átvétele után úgy nyilatkozott, hogy büszke rá, hogy a fesztiválszakma és a közönség után a fellépők is letették voksukat a sziget mellett, ezzel pedig egyedülálló módon már minden kategóriában elnyerte a fődíjat, amiben csak jelölhető volt. Ugyanakkor hozzátette, hogy „Ez persze nagy felelősség is, hisz’ ezt a teljes körű bizalmat meg is kell tartani. Szerencsére a jelek azt mutatják, hogy a közönség bizalma töretlen, az viszont nagyon fontos visszajelzés, hogy a nemzetközi sztárok is szeretik a fesztiválunkat. Talán azért is, mert a Sziget sokszínű, és sokszínű a közönsége is, akik nem csak egy-egy koncert, hanem a változatos élmények miatt érkeznek hozzánk, így a zenekarok nem csupán saját közönségükkel, hanem egy sokkal tágabb zenerajongó körrel találkozhatnak nálunk”.


A rangos díjért olyan fesztiválokkal versenyeztek, mint a Rock Werchter, a Pukkelpop vagy a Primavera Sound. De nem csupán egy díjjal távozhatott a Sziget, hiszen az European Fesztival Awards záróakkordjaként az idei év „Életmű Díját” a tragikus autóbalesetben elhunyt Dan Panaitescu kapta. Gerendai Károly, aki Panaitescu özvegyével közösen vette át a díjat, így nyilatkozott: „Büszkeség és fájdalmas szomorúság egyben átvenni Dan nevében ezt a díjat. Nagy öröm azonban látni, hogy a nemzetközi szakma mennyire szerette és elismerte Dant és munkáját. Ilyenkor érzi az ember, mekkora veszteség az Ő halála, amikor a szakma színe-java állva, könnybe lábadt szemekkel emlékezik meg Róla”.

Fotó: sziget.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése