Love Revolution és világsztárok – augusztus 13. a Szigeten

Idén augusztusban ismét megnyitotta kapuit a Sziget Fesztivál. Több ezer fiatal látogatott el az óbudai Hajógyári szigetre és vett részt a színvonalas koncerteken, színházi előadásokon és egyéb programokon. Az augusztus 13-i napon több világsztár is fellépett a színpadon, úgy mint: MØ, Milky Chance, Le Femme, Go Go Dolls, Kygo és a legnagyobb tömegeket vonzó Shawn Mendes.


A hőség ellenére több százan gyűltek össze a nagyszínpad előtt, hogy láthassák kedvenceiket. A dán énekesnő, MØ aznap ünnepelte 30. szülinapját, amelyre rajongói virágcsokrot és különböző ajándékokat hoztak neki. A tömeg egy emberként énekelte a Happy Birthday-t, amelyet az énekesnő meghatottan, könnyeivel küszködve fogadott. Kifejtette, mennyire hálás rajongóinak a rengeteg szeretetért, amit kap tőlük, és ezek után még fergetegesebb, meghitt hangulatban folytatódott fellépése.

A dán előadót Milky Chance váltotta a színpadon, a fiúk hatalmas bulit csináltak. A közönség hangszálait nem sajnálva énekelte a már jól ismert dalszövegeket, valamint halhattunk párat az együttes legújabb dalai közül is a Blossom albumukról.

Shawn Mendes műsorára a világ szinte minden pontjáról érkeztek rajongók. A hömpölygő tömeg szinte eszét vesztette, mikor megjelent a színpadon a fiatal énekes, aki koncertje közben a zene szeretetéről beszélt, arról, hogy a zene összeköti az embereket és képesek lehetünk vele elmondani olyan dolgokat, amelyekre a szavak nem képesek.

A koncerteken kívül a Sziget idén nyáron kihirdette a szeretet forradalmát is. A Love Revolution program az elfogadást, a szeretetet és a szerelmet szimbolizálja, amelyet nem lehet keretek közé szorítani, nem lehet megbélyegezni. A Sziget kérte minden „lakóját”, vendégét és mindenkit, akit elért az üzenet: „csatlakozzanak a sokszínűség ünnepléséhez”. Shawn Mendes koncertje előtt a szervezők kihirdették a forradalmat és a tömeg az Irie Maffia 2015-ös Sziget himnuszára, színes pompomokat a magasba tartva fejezte ki egyetértését a fesztivál céljaival.

Jövőre augusztus 7. és 13. kötött várja a szórakozni vágyókat a szabadság és elfogadás Szigete, hogy csatlakozzanak a szeretet forradalmához!

Írta: Banka Csilla
Fotók: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése