20 éves a Trafó – egész napos ünnepi programsorozat Budapesten

Idén ünnepli 20. születésnapját Trafó, ebből az alkalomból pedig egészen különleges programokkal várják az érdeklődőket október 16-án, 17-én és 18-án. Színház, tánc, cirkusz, zene, képzőművészet – az épület és a körülöttünk nyüzsgő Budapest egyszerre egy nagy közös performansszá áll össze.


Már délután négykor elkezdődik az ünneplés a Trafóban, Heine Røsdal Avdal, egy norvég táncos és performer az érintés erejével ismerteti meg az érdeklődőket. Lyukas doboz című produkciója pontosan az, aminek látszik: a néző bedugja a kezét egy dobozba, hogy aztán egy igazán egyedülálló tapasztalattal gazdagodjon a negyed órás előadás végén. Az érdeklődők három napon keresztül leshetnek be a doboz titkaiba.

Nem ő az egyetlen alkotó, aki a határon túlról jön, Joan Català cirkuszművész egyenesen Spanyolországból érkezik, hogy Pelat című flashmobjával bevonja a színház és a cirkusz világába a járókelőket. Eszköze egyetlen fatörzs, mégis közösségi élménnyé teszi a közel 40 perces előadást.

Háromszor is találkozhatnak vele a járókelők Budapest utcáin, először 16-án, kedden, 5 órakor a Corvin sétányon, majd 17-én, szerdán, délután 3-kor a Baross utca, Kálvin tér és Szabó Ervin könyvtár között, végül 18-án, csütörtökön, az Eiffel téren.

A Gondolat Generátor Műhely a három napos szülinap első napjára olyan előadással készül, ami rólunk, nekünk szól, ugyanis az utca emberének érzései, gondolatai elevenednek meg. Vajon milyen lehet ma 20 évesnek lenni?

A „fő nap”, 16-a záróeseménye a kísérleti zenét játszó Anima Sound System, akikhez ezen az estén különleges vendégek csatlakoznak: Porteleki Áron, Mushu Israel, Grencsó István, Kiss Árpád, Telma Lincoln, Henri Gonzo, Bujdosó János, a Deep Glaze szólistái, Kovács Zoltán az Elefántból, Molnár Ervin ütőhangszeres, stílus-skatulyák nélkül, a nyitottság jegyében.

Az estét Mátrai Erik: Spektrum fal fényinstallációja teszi kerek egésszé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése