Örömteli pillanatok és díjeső a Vígszínház társulati ülésén

Remek hangulatban telt a Vígszínház társulati ülése, ahol Eszenyi Enikő, a színház igazgatója megköszönte a társulatnak és a színház dolgozóinak egész éves áldozatos, magas színvonalú, művészi munkájukat. 


„Nagy sikerek, kimagasló alakítások és összetartó csapatmunka fémjelezte az elmúlt évadot, amely során közel 700 előadást láthattak a kedves nézők.” – mondta az igazgatónő.

Eszenyi Enikő köszöntötte a társulat hűséges tagjait, elsőként Börcsök Enikőt, aki 25 éve tagja a Vígszínház társulatának. Külön gratulált többek között Ferencziné Orosz Andreának, a női varroda vezetőjének, aki 45 éve szolgálja odaadóan tehetségével a színházat. 

Idén a Harsányi Zsolt Emlékdíjat Vecsei H. Miklósnak ítélte oda az alapítvány kuratóriuma. A Varsányi Irén-emlékgyűrűt Szilágyi Csenge kapta. „A kiscsillag is csillag” díjjal járó emlékgyűrűt Tar Renáta vehette át. A Roboz Imre Művészeti Emlékdíjat 2019-ben ifj. Vidnyánszky Attila nyerte el A diktátorban nyújtott alakításáért és a Liliom rendezéséért. A legjobb színésznőnek járó Ajtay Andor-emlékdíjat Igó Évának és Kútvölgyi Erzsébetnek megosztva ítélte oda a zsűri. A legjobb férfi alakítás díját Hegedűs D. Géza vehette át. 

Vígszínház-díjjal olyan művészeket jutalmaztak, akik kreatív alkotómunkájukkal, kiemelkedő művészi teljesítményükkel járultak hozzá a Vígszínház sikeréhez. 

Az elismerésben idén Antal Csaba díszlettervező részesült A Hamlet, A diktátor és a Baal című előadások díszletéért. Wunderlich József, a Baalban és A diktátorban nyújtott kivételes alakításáért, Majsai-Nyilas Tünde A vándorkutyában és a Baalban nyújtott színészi játékáért részesült az elismerésben. Vígszínház-díjjal jutalmazták Kern Andrást, aki a Házi Színpadon több mint 200. alkalommal játszotta nagy sikerrel Az élet mint olyan című előadást, 35 éve láthatja a közönség a Játszd újra Sam!-ben és nagyszerű alakítást nyújt a Bíborsziget című bemutatóban.

Eszenyi Enikő elmondta: „Rendkívül sikeres évadot zártunk, hiszen magas művészi színvonalú előadásainkat, vonzó repertoárunkat a nézők annyira szeretik, hogy a Vígszínház idén 97%-os látogatottsággal büszkélkedhet. Gratulálok a társulatnak és a színház dolgozóinak!”

Az igazgatónő azt is elárulta, hogy már javában készülnek a következő évadra, hiszen nagyszerűen fogadta a közönség két új bemutatójuk főpróbáját is. A nagy Gatsby-t a Vígszínházban, a Honderűt pedig a Pesti Színházban már szeptemberben láthatják a nézők. 

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése