István, a király iskolába megy... Klippremier!

Elkészült az István, a király iskolába megy... program kisfilmje! Az egész Kárpát-medencét megmozgató kezdeményezés beharangozó klipjében a legendás rockopera emblematikus főszereplői, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Feke Pál, Vadkerti Imre és a Magyar Operaház Gyermekkarának ifjú énekesei szerepelnek.


Már a közösségi csatornákon látható az a klip, amely a Kárpát-medence magyar nyelvű általános iskolásait buzdítja arra, hogy vegyenek részt az István, a király iskolábamegy... című versenyben.

Az ötezer hazai és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok fogják előadni, rögzíteni és a YouTube-ra tölteni az alaptantervben szereplő rockopera egy-egy jelenetét, amit az István, a király iskolába megy...produkció ítészei: szakértő zsűri és a közönség rangsorolnak. A győztes iskolák és szólisták egy stadion mérető helyen fogják bemutatni a rockoperát.

A különleges versenyt beharangozó kisfilmben a harminchat éves mű főszereplői,Varga Miklós, Vikidál Gyula, Feke Pál és Vadkerti Imre mellett a Magyar Operaház Gyermekkarának ifjú énekesei Bede Richárd, Dávida Márton, Dávida Panni, Gálbory Kíra, Jobbágy Dominik, Kozlova Polína, Minar-Bacsó Benjámin, Pál Barnabás, Tamási Ádámszerepelnek és éneklik együtt a rockopera egy-egy részletét, ezzel mintegy előre jelezvén, mi várható a gyermekszereplőktől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése