Ötvenezer néző, százötven előadás: Igenis, miniszterelnök úr!

December 3-án százötvenedszer volt látható az Igenis, miniszterelnök úr!, Antony Jay és Jonathan Lynn válságkomédiája az Átriumban. Az előadás e jubileumi alkalommal köszöntötte ötvenezredik nézőjét.


Éppen hat éve és egy hónapja, 2013 novemberében mutatta be az Átrium a BBC nyolcvanas években készült legendás tévésorozatának színpadi változatát, amely 2010-ben debütált a londoni West Enden. A darabot az Egyesült Államoktól Oroszországig sok helyen bemutatták, a magyar változat az egyik legsikeresebb külföldi bemutatónak bizonyult az előadás- és nézőszámot tekintve. (A régióban még Prágában játssza nagy sikerrel öt éve a Divadlo Bez Zabradlí.)

Emlékezetesek a produkció vendégjátékai – vidéken Szegeden, Budaörsön, Komlón, Pakson, Aradon, Kecskeméten, Nyíregyházán, Gödöllőn, Kazincbarcikán játszottunk, illetve idén nyáron debütált az előadás szabadtéri színpadon, ezerháromszáz néző előtt, Veresegyházon; a határon túl Aradon láthatta a közönség az előadást –, de a legemlékezetesebb az elmaradt (letiltott) pécsi vendégjáték: 2018 májusában a Kodály Központba meghirdetett előadást a szervező indoklás nélkül lemondta, végül Szigetváron játszottuk el kétszer is a darabot.

A Kultúrbrigád és az Átrium Produkció közös, Znamenák István rendezte előadásához – amely Szegeden 2015-ben a THEALTER közönségdíját is elnyerte – műsorfüzetet is kiadtunk, amely a jubileumi előadás alkalmából megújul, a napilapformátumú kiadvány az Átriumban vásárolható meg előadások előtt és alatt. 

A százötvenedik előadáson Jim Hacker miniszterelnök szerepében Hevér Gábort, Sir Humphrey Appleby kabinetfőnökként Alföldi Róbertet, Bernard Woolley miniszterelnöki titkár szerepében Szatory Dávidot, Claire Sutton politikai tanácsadóként Parti Nórát, Kumranisztán nagykövete szerepében Marton Róbertet láthatja az Átrium közönsége. A jubileumi előadásra minden jegy elkelt, de januárban négy alkalommal is műsoron lesz az előadás.

Fotó: Mészáros Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése