780 ezer forintot érő ötleteket várnak a kultúrházak pályázataira

Összesen közel 780 ezer forinttal díjazzák azokat az alkotókat, akik kreatív ötleteikkel elnyerik a zsűri tetszését az idei Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatra meghirdetett pályázatokon. 

Fotó: digitaldealer.com
Itt az idő, hogy kulturális intézmények látogatói megragadják a pillanatot, megmutassák az élményt, a közösségi történeteket, amelyekre a művelődési házak sokszínű rendezvényei során bukkantak! A spot-, plakát- és fotópályázatot az évben is a Magyar Népművelők Egyesülete írta ki a 2020-as Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat részeként. 

Február 14-e és 16-a között immár 14. alkalommal szervezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatot, melynek idei évi szlogenje: Mindennap értéket adunk! lesz. A spot-, plakát- és fotó pályázati felhívásra várják az egyéni alkotók, illetve a közművelődési intézményekben dolgozó, azokhoz kötődő alkotókörök, alkotóműhelyek pályázatait. 

A közművelődési intézmények február 4-éig csatlakozhatnak a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozathoz. Ehhez nem kell mást tenniük, mint regisztrálni a www.kulturhazak.hu oldalán és feltölteni programjaikat a honlapra. 

A pályázat iránt érdeklődők három kategóriában indulhatnak: 
1. Spot pályázat: Figyelemfelkeltő, az akció tartalmát és aktuális üzenetét erőteljesen megjelenítő maximum 1 perces reklámspotot várnak a szervezők, amelynek tartalmaznia kell az akció honlapjának (kulturhazak.hu) nevét, valamint az akció logóját, amely a honlapról letölthető. A pályázat összdíjazása bruttó 260 000 Ft, amelyet a zsűri a beérkezett pályamunkák között az általa kiemelt szempontok szerint oszthat fel. 
Benyújtási határidő: 2020. február 10.

2. #Mindentegylapra! - plakát pályázat: Egyre nagyobb a jelentősége annak, hogy az erősödő „vizuális zajban” plakátjaink hogyan szólítják meg a potenciális érdeklődőket, és az információ átadása mellett hogyan ösztönözik őket arra, hogy részt vegyenek az eseményeken. A szervezők várják minden olyan közművelődési szervezet programjait, munkáját népszerűsítő plakátot, amelyet egyedi grafikai igénnyel készítettek a kiadók. A pályázó az általa 2019-ben készített saját alkotásával pályázhat. 
A pályázat díjazása: I. helyezés: 120 000 Ft, II. helyezés: 80 000 Ft, III. helyezés: 60 000 Ft Benyújtási határidő: 2020. február 13.

3. #Vanképedhozzánk? - fotó pályázat: Nevezési feltétel, hogy a fénykép a hazai és határon túli magyar közművelődési intézmények és szervezetek közösségi rendezvényén készüljön. Ilyenek a művelődő közösségek, amatőr alkotó ás előadóművészeti csoportok próbái rendezvényei, eseményei. Lehet a téma helyi régi és új hagyományok közös megélése, például szüret, farsang, egyéb helyi kötődésű esemény.  A három legjobb fotó készítője pénzjutalomban részesül: I. helyezés 120.000 Ft, II. helyezés: 80.000 Ft, III. helyezés 60.000 Ft. Benyújtási határidő: 2020. február 13.

Pályázni a www.kulturhazak.hu oldalon a Pályázatok menüpontban lévő űrlap kitöltésével lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése