A Vörösmarty Színház közleménye az elmaradó előadásokról

Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatójának közleménye a kialakult helyzetről:

„Értesítjük Tisztelt Nézőinket, hogy szerda éjféltől a Vörösmarty Színház valamennyi előadása – tekintet nélkül a nézőszámra – elmarad. Vonatkozik ez a döntés a saját bérletes, bérletszünetes, vendég-, gyerek- és ifjúsági előadásokra egyaránt. Ettől az időponttól fogva egyetlen meghirdetett műsornaptár sem érvényes. A megvásárolt jegyek visszaváltásáról, illetve az elmaradt előadások pótlásáról a kihirdetett vészhelyzet feloldását követően születik majd döntés. Természetesen bérlet – és jegyvásárlóink lesznek az elsők, akik erről értesítést kapnak. 

Ugyanakkor arról is szeretném tájékoztatni Önöket, hogy bár a színpad elnémult, a fények kihunytak, de az élet a színházban nem állt meg, a munka zárt ajtók mögött folytatódik. Tegnap az első próbáját tartó Mágnás Miska című operett dallamaitól volt hangos az épület, ma Zsótér Sándor kezdte meg a Pelikán utolsó bemutatójának próbáját, néhány hét múlva pedig a Stúdióban kezdődnek a nagy sikerű Terrorizmus alkotóinak legújabb darabja, a Csónak előkészületei. 

Az épület zárva van és bizonytalan ideig zárva is marad. Színészeink és dolgozóink zárt ajtók mögött, a járványügyi szakemberek által javasolt különleges higiéniai szabályok szigorú betartása mellett, kontroll alatt végzik munkájukat. 

A kedden este megtartott utolsó Trianon előadásról sokan hiányoztak. Az előadás végén ritka pillanatként fordult a kocka: a színészek tapsolták meg a nézőket, akik eljöttek. Ennek emléke adjon valamennyiünknek erőt és reményt, hogy a veszélyt közösen legyőzve mielőbb találkozhassunk. 

2020. március 12-én  csütörtökön
Szikora János”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése