Görbe tükröt állít magának legújabb szerepében Nádas Tamás

Alejandro Montoya Marín rendező kurta, de annál eseménydúsabb kisfilmmel gazdagította azon alkotások sorát, amelyeket mozibemutatók és fesztiválok híján az interneten tesznek elérhetővé. A magyar főszereplővel (Nádas Tamás), és egy izgalmas sztár-cameóval is büszkélkedő Perps (Elkövetők) februárban még szerepelhetett az új-mexikói Santa Fe Fesztiválon, ahol el is nyerte a legjobb rövidfilm díját. 

A kevesebb mint tízperces mű két békésen füvezgető barát (Nádas Tamás és John Kaler) kalandos estéjét meséli el, amelynek során a labilis rendőrrel (Kenneth McGlothin) való találkozás csak az első a kínos konfrontációk közül. A szerelmi bánattal küzdő zsaru elfogadja a srácok kínálta – már elsőre is rossz ötletnek tűnő – alkut, az így eltervezett „bosszú” azonban kissé félremegy. 

A Perps önironikus montázzsal idézi meg a húsz éve az Egyesült Államokban élő Nádas karatés múltját (többszörös Európa- és világbajnok), csemegeként pedig feltűnik benne az egykori testépítő, egyben „ős-Hulk” Lou Ferrigno (A hihetetlen Hulk, Herkules kalandjai).

Bár Montoya Marín filmjével hivatalos lett volna a Dances With Films független fesztiválra is, a rendezvényt a világjárvány miatt elhalasztották. A producerek (akik között maga Nádas Tamás is megtalálható) ezért úgy döntöttek, a Youtube-on már most elérhetővé teszik a filmet, amelyet eredeti nyelven, itt lehet megtekinteni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése