Anyák napja alkalmából „Hálám” címmel jelentkezett újabb videóklippel László Boldizsár

A Magyar Állami Operaház népszerű operaénekese tenortársával, Boncsér Gergellyel készített közös karanténvideót Cesare Andrea Bixio Mamma című dalára. A felvételt Luciano Pavarotti inspirálta, aki ugyancsak rendszeresen énekelte a művet fellépései alkalmával.

László Boldizsár klipje eredetileg a Szekszárdi Művelődési Ház felkérésére született. „Azt kérték tőlem, hogy énekelnék-e pár sort anyák napjára. Feltennék a közösségi oldalukra, de nem szerettem volna ilyen egyszerű dolgot csinálni, így hát belefogtam.” – mondta az operaénekes, aki kollégájával, Boncsér Gergellyel már régen szeretett volna egy közös dalt.

A Hálám című dal így kevesebb, mint egy hét alatt készült el. A szövegének magyar nyelvű változatát Éger László, Boldizsár több más dalának szövegírója szerdán szerezte, a felvételeket csütörtökön rögzítették többségében otthoni körülmények közt, de az énekes szűkebben vett szegedi pátriájának néhány helyszíne, így a Reök-palota és az Újszegedi Szabadtéri Színpad is látható a klipben. A hangszerelést a jelenleg is a kínai Vuhanban tartózkodó zeneszerző-zongorista, Keresztes Zoltán készítette, míg a videót az operaénekes lánya, Dorina vágta pénteken. „Így megy ez vírus idején...” – reagált az énekes.

László Boldizsár nem először jelentkezik karanténklippel a járványügyi vészhelyzet kialakulása óta. Nagy népszerűségre tett szert márciusban VÍRUSÍTÁS című videója, ami Puccini Turandotjának közkedvelt Nessum dorma kezdetű áriájára szintén Éger László szövegével, valamint Petőfi Sándor Szabadi Frank Ignác által megzenésített, Befordultam a konyhába című versével, aminek feldolgozásában felesége, Nánási Helga operaénekes, Frankie Látó hegedűművész és ugyancsak Keresztes Zoltán működött közre. Legutóbb egy hete OperaDRIVErsions címmel osztott meg egy összeállítást, ami 2009-es Vincero című operalemeze anyagaiból készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése