Június 18-tól megnyílik a Benczúr Kert

Benczúr Kerti Esték címmel nyári programsorozatot indít a Benczúr Kert. Június 18. és szeptember 9. között változatos zenei, filmes, táncos, színházi programokkal várják az érdeklődőket. A fellépők sora nem végleges, folyamatosan bővítik a repertoárt. Az aktuális műsorról a benczurkertiestek.hu oldalon lehet tájékozódni.


Török Ferenc Moszkva tér című alkotásával nyitják meg a Kertmozit a szervezők, amit később olyan, mára klasszikussá vált produkciók követnek, mint a Csinibaba, a Sose halunk meg, a Roncsfilm, vagy éppen a Meseautó. A vetítésekre – csakúgy, mint a komolyzenei programok esetében – 1000 forintos áron lehet jegyet váltani a helyszínen, a diákok, nyugdíjasok és postai dolgozók igazolvány felmutatása mellett 50% kedvezménnyel, 500 forintért léphetnek be. 70 év felettieknek, fogyatékkal élőknek, pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak ingyenesek a programok. A szervezők gondoltak a családokra is, ezért aki gyerekekkel érkezne, családi kedvezményre jogosult.

Júliusban a zenéé lesz a főszerep. A Branka Trio a szerb és a magyar népzenéből merítkezik, és egy absztrakt univerzumba invitálja a hallgatókat. Ugyancsak népzenei alapra támaszkodik a Korinda formáció, akik a moldvai csángó hagyományokat felhasználva hoznak létre egyedi hangzásvilágot. A hónap zárásaként a Zagyva Banda lép majd színpadra, akik az elmúlt 15 évben a népzenei élet egyik legjelentősebb képviselőivé váltak. A női lét szakaszait meséli el augusztusban a Dalinda a’capella együttes autentikus és modern hangzás segítségével, majd szeptemberben Koncz Gergely lép színpadra, valamint hagyományos oláh cigány dallamokat is hallhat a közönség Lakatos Mónika előadásában.

Augusztusban színházi élményekből sem lesz hiány, az Orlai Produkciós Iroda együttműködésével kerül színre az Élet.történetek.hu…a mi Józsink – Erzsike, Keresztes Tamás és Pelsőczy Réka rendezésében, Lázár Kati és Epres Attila szereplésével. Hernádi Judit kedvelői sem maradnak a program nélkül, ugyanis látható lesz a Hernádi Pont, a művésznő önálló estje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése