Idén is lesz Vertigo Filmhét a Puskin moziban

Július 22. és 29. között összesen huszonnégy art- és sikerfilmet – köztük Oscar-díjas alkotásokat és  fesztiválkedvenceket – nézhetnek meg kedvezményes áron a 7. Vertigo Filmhét látogatói. A budapesti Puskin mozi mellett öt vidéki helyszín (a pécsi Apolló mozi, a miskolci Művészetek Háza, a szegedi Belvárosi Mozi, a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház, és a szolnoki TISZApART mozi) kapcsolódik be a programba. 


Nyitófilmként július 22-én szerdán, hetekkel az országos premier előtt tekinthető meg az Arany Pálma-díjas Hirokazu Koreeda drámája, Az igazság, Catherine Deneuve, Juliette Binoche és Ethan Hawke főszereplésével. A film világpremierje a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. (Szintén a hazai premier előtt látható majd a filmhéten a megtörtént eseményeket feldolgozó dán dráma, a Daniel, a francia animációs film, A herceg utazása és a többszörös díjnyertes Ígérem, hogy visszatérek.)

Csütörtökön az angol filmek kedvelői örülhetnek. Ismét műsoron lesz a kétszeres Arany Pálma-díjas Ken Loach legújabb műve, a Sajnáljuk, nem találtuk otthon, Tom Edmunds rendezése, a Bérgyilkost fogadtam, valamint a Judy Garland életéről szóló, Renée Zellwegernek Oscar-díjat hozó Judy.

Pénteken a skandináv filmek lesznek középpontban: elsőként a dán Oscar-nevezett, az Ezüst Medve-díjas Lótolvajok kerül sorra Stellan Skarsgarddal, majd a színészként nemzetközi hírű Paprika Steen fekete komédiája, a Családi karácsony következik, végül a már említett Daniel. Utóbbi igaz történet egy dán fotóriporterről, akit 2013-ban elrabolt, majd 398 napig fogva tartott Szíriában az Iszlám Állam. Rendezője A tetovált lány első adaptációjával ismertté vált Niels Arden Oplev.

A szombati „magyar nap” a Lengemesék 2 – Tél a Nádtengeren című animációs filmmel kezdődik, ezt követi a szexuális zaklatás témáját feldolgozó Szép csendben, a cannes-i díjazott, többszörös Magyar Filmdíjas Egy nap, végül a Szász Attila – Köbli Norbert alkotópáros thrillere, az Apró mesék.

A vasárnap a franciáké. A Vertigo Filmhéten már másodszor látható Az igazság mellett a A herceg utazása című animációs művet, a Cannes-ban legjobb rendezésért díjazott Az ifjú Ahmedet és az Oscar-jelölt Nyomorultakat vetítik. 

A hétfő az amerikai függetlenek napja. Újra látható lesz moziban a négyszeres Oscar-jelölt A szoba Brie Larson győztes alakításával; a háromszoros Oscar-jelölt Én, Tonya Allison Janney Oscar-díjas teljesítményével; valamint az év egyik legjobb filmje, a megtörtént eseményeket feldolgozó Sötét vizeken Mark Ruffalo és Anne Hathaway főszereplésével.

Kedden az akciódúsabb mozik következnek, köztük az igaz történetet feldolgozó Hotel Mumbai, a szintén megtörtént események ihlette világítótorony-thriller, Az eltűntek, valamint a Rambo V – Utolsó vér.

Július 29-én, szerdán két német komédia, a Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón és az Ugye boldog vagy? lesz műsoron, a 7. Vertigo Filmhét záróvetítése pedig az Eva Green és Matt Dillon főszereplésével készült Ígérem, hogy visszatérek lesz. A családi drámában a főszereplő édesanyának lehetősége nyílik egy egyéves űrutazásra, ezért választania kell álma és hivatása, valamint kilencéves kislánya között.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 990 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1600 forint. 

A programról és a jegyvásárlásról további részletek az alábbi linkeken találhatóak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése