Az Ügyes kis hazugságok, a Madách Színház előadása nyert a VIDOR Fesztiválon

Joe DiPietro: Ügyes kis hazugságok című darabjával a Madách Színház produkciója nyerte el a VIDOR Fesztivál Dottore-díját a legjobb nagyszínpadi előadásért. A Szirtes Tamás rendezésében, Nagy Sándor, Szerednyey Béla, Kerekes Éva és Balla Eszter csodálatos játékával színre vitt előadás látványvilágát is díjazta a zsűri, Rózsa István díszlettervező a PANTALONE-díjat nyerte el.


Koltai Róbert zsűrielnök méltatásában olvasható, hogy az utolsó napig másik előadás volt esélyes a fődíjra. „Már csak egy előadás volt hátra a végső döntésünk előtt: az Ügyes kis hazugságok, amikor a közönséget és bennünket, zsűrit is leterített, elvarázsolt négy fantasztikus színész bámulatosan virtuóz és kimondom katartikus összjátéka, amiben minden benne volt, amiért a SZÍNHÁZAT annak idején feltalálták. Ezen az estén csoda született KEREKES ÉVA, NAGY SÁNDOR, SZEREDNYEY BÉLA és BALLA ESZTER elővezetésében. Mi, a zsűri nem tehettünk egyebet, utolsót üléseztünk és ekkor hoztuk meg a végleges döntésünket.” – írja a Móricz Zsigmond színház honlapján Koltai Róbert.

Szirtes Tamás rendező azt mondta: „Nagy megtiszteltetés, hogy a Madách Színház előadása nyerte el a fődíjat. Büszke vagyok a művészeinkre és társulatunkra.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése