Újabb nemzetközi filmfesztiválon debütál Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című filmje

Fabricius Gábor első nagyjátékfilmje, az Eltörölni Frankot meghívást nyert egy rangos „A” kategóriás nemzetközi filmfesztiválra, és a nemzetközi forgalmazásának jogát már meg is vásárolta a francia Totem Films. A cég olyan alkotókat, filmeket juttat el a világ filmszínházaiba, amelyek mély gondolkodásra inspirálják a közönséget.

Az Eltörölni Frankot szinopszisa szerint, 1983-ban, a vasfüggöny mögött, Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

Fabricius Gábor a film írója és rendezője kiemelte: “Annyi mindent nem mondtak el nekem és annyi mindenről mondtak mást, sőt, pont az ellenkezőjét, hogy már kérdezni sem akartam. A szavak semmit sem jelentettek, mert az ember valamit mégiscsak érez a gyomra környékén az igazságról. Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell, de amit el lehet mondani, azt meg kell mondani világosan.”

Kép: Otherside Stories

Az Eltörölni Frankot forgatókönyve a 2018-as Karlovy-Vary International Film Festival-on elnyerte a Feature Launch in Development díját, meghívást kapott a Creative Europe Media Sources2 és MIDPOINT programjaira, a Tallin Baltic Eventre, a Torinoi Art Directors Masterclassra, a CineLink Industry Days-re Szarajevóba. A ViennaLets CEE Eliot Grove nemzetközi pitch fórumán Silver Award-díjjal tüntették ki és a világhírű Sundance Lab shortlistjébe is bekerült.

A film főszerepét a Filo művésznéven ismert Fuchs Benjámin játssza, aki a magyar underground zene egyik legígéretesebb tehetsége, de  fontos szerepet kapott a már több nemzetközi elismeréssel díjazott, fiatal erdélyi színésznő, Blénesi Kincső és a Junior Prima díjas Waskovics Andrea is. Az Eltörölni Frankot főbb szerepeiben olyan ismert színészeket is láthatunk, mint Bánsági Ildikó, Lénárt István, Székely B. Miklós vagy a koreográfus Frenák Pál. A látványvilágért a számos hollywoodi szuperprodukcióban közreműködő világhírű szakember, az izlandi Eggert Ketilsson felelt, az  operatőre Dobos Tamás, vágói Kiss Wanda és Tuza-Ritter Bernadett voltak. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése