Szólóalbummal jelentkezik Kiss LLászló, az Európa Kiadó, és URH alapító tagja

Április 20-án, Vagy sehol címmel jelenik meg Kiss Llászló első szólóalbuma, amelynek felvételei kizárólag közösségi finanszírozásból készültek el. A tíz dalt tartalmazó lemez a mai naptól lesz hallgatható az ismert streaming platformokon.

Az Európa Kiadó és az URH zenekarok ex-basszusgitárosának nevéhez olyan kultikus számok fűződnek, mint az Elmentek a fiúk, A szem és a száj, és az Ez csak egy éjjel. Kiss LLászló közel harminc éve él Sydney-ben, ahol 3D animátorként dolgozott, de az utóbbi években több időt tölt Magyarországon is.

A Vagy sehol dalait ő maga szerezte és  zenésztársával, barátjával, Barabás Bélával (FreshFabrik) együtt hangszerelte, aki egyben a lemez felvételét és keverését is végezte saját stúdiójában, a +6dB Stúdióban. A szövegeket is Kiss Llászló jegyzi, kivéve egyet, amely Müller Péter Sziámi munkája. 

Az új albumon Kiss Llászló (gitár, basszusgitár, ének, vokál) és Barabás Béla (gitár) mellett közreműködött Farkas Róbert (hegedű, harmonika), Gábor Andor „UFO” (ütősök), Kerek Norbert (billentyűk), Libertényi Péter (dob, ütősök, vokál), Simó Tamás (effekt billentyűk), Vajdovich Árpád (nagybőgő, vokál) és Kiss Éva Vera (vokál). A mastering munkálatokat Chisrtian Wright és Geoff Pesche végezte, méghozzá a Beatlesnek köszönhetően legendássá vált londoni Abbey Road Stúdióban. A lemezkészítés költségeihez hetvenkét adományozó járult hozzá Kiss Llászló Indiegogo kampánya során.

Vagy Sehol album  Magyarországon elsők között  hamarosan meg fog jelenni Dolby ATMOS térhatású audio rendszerben, és a szintén új technológiának számító zenei NFT formátumban, amely tulajdonképpen egy digitális bakelit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése