Dobó Kata alkotása lett a legjobb mozifilm San Diegóban

A Megafilm gyártásában készülő El a kezekkel a papámtól! a San Diegói Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon diadalmasokodott.

Forrás: Megafilm

„Ez már a sokadik meghívása volt az El a kezekkel a papámtól! -nak, ami hosszú évek óta az egyetlen magyar gyerekfilm, a legmesésebb mese a hazai filmpiacon mondta a film producere, Helmeczy Dorottya, hozzátéve, hogy egy évvel a bemutató után még mindig új és új platformokon mutatkozhat be az alkotás.

A film főszerepében Marczinka Bori, Csobot Adél, Bokor Barna, Elek Ferenc, Gubás Gabi és Járai Máté látható, az alkotáson több mint 100 fős szereplőgárda dolgozott.

A San Diegói versenyprogramba a világ számos pontjáról érkeztek filmek, Puerto Ricótól Tajvanig, az El a kezekkel a papámtól! egy tizenhét fős mezőnyben diadalmaskodott. A díjak odaítéléséről nemzetközi szakmai zsűri döntött.

„Öröm látni hány fesztivál válogatta be a versenyprogramjába a filmünket! Két hét múlva, ha minden igaz, én is ott leszek egy finnországi fesztiválon, ami a következő megmérettetés. Azok után, hogy mennyire szerette itthon a közönség, elmondhatatlanul jólesik, hogy ezeken a szakmai fórumokon is elismerik. Sokat jelent ez az egész alkotócsapat számára, mindannyian nagyon nagy szeretettel készítettük ezt a filmet, talán ez is érződik rajta” – mondta november elején a rendező, Dobó Kata.

Az El a kezekkel a papámtól! előzetese


A film online is megtekinthető a FILMIO-n!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése