Már Budapesten is látható a National Geographic női életeket bemutató fotókiállítása

Már Budapesten is látható a National Geographic Nők: A változás évszázada című fotókiállítása, mely a nők életébe enged bepillantást a világ különböző tájain – tudatta a kiállítás kommunikációjával megbízott ügynökség hétfőn az MTI-vel.

Forrás: Arena Mall Budapest / Facebook

A National Geographic Hungary és a National Geographic Society most először hozta Magyarországra hozza a kiállítást. A tárlat a National Geographic páratlanul gazdag fotógyűjteményéből merít, az érdeklődők elé tárva a világ különböző tájain élő nők múltját, jövőjét, mindennapi életét, valamint szépségét és bölcsességét - olvasható a közleményben.

A kiállítás nagyhatású személyiségeket bemutató, Inspiráló nők elnevezésű szekciójában három, a maga szakterületén kiemelkedőt alkotó magyar nővel is megismerkedhetnek az érdeklődők: Jurányi Zsófia légkörfizikussal, az Antarktiszon és az Északi-sarkvidéken egyaránt otthonosan mozgó sarkkutatóval; Kubinyi Enikő etológussal, a Szenior Családi Kutya Program megalapítójával; valamint Nedeczky Júlia hegymászóval, aki a Karakorumban található Gasherbrum II. csúcs meghódításával új fejezetet nyitott a magyar hegymászás történetében.

A közlemény felidézi, hogy a National Geographic Society, a világ egyik legnagyobb tudományos és ismeretterjesztő szervezete, 1888-as megalapítása óta gyűjti a világ különböző társadalmai mindennapi életét dokumentáló fotókat. Az így megörökített pillanatok egy egészen egyedülálló történetté állnak össze a kiállítás paravánjain, látványosan kirajzolva a női szerep változásait az elmúlt évszázad folyamán.

A tájékoztatás szerint a National Geographic munkatársai többéves munkával a fotók és emberi történetek e páratlan gyűjteményére támaszkodva hozták létre a kiállítást. Iwona El Tanbouli-Jablonska, a National Geographic magazin lengyel nyelvű kiadásának művészeti vezetője és a kiállítás kurátora harminc időtlen, örök érvényű pillanatot választott ki, rajtuk keresztül különböző nemzetiségű és foglalkozású nők történét az érdeklődők elé tárva, egymástól merőben különböző társadalmakban és kulturális környezetben.

A kiállításon a ritkán látott kuriózumokon kívül olyan híres, mára legendássá vált képeket is meg lehet tekinteni, mint Steve McCurry a zöld szemű afgán lányról készült fotója.

Az ingyenes tárlat a budapesti Arena Mall bevásárlóközpontban november 21. és december 11. között látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése