Nyílt napon várja leendő hallgatóit a Magyar Képzőművészeti Egyetem

December 6-án, kedden rendezi meg a hagyományos nyílt napját a Magyar Képzőművészeti Egyetem. Ezen a napon az egyetem kitárja kapuit a képzőművészeti szakok iránt érdeklődő fiatalok, nagyrészt a középiskolások előtt. 

A felvételizők az Andrássy út 69. szám alatt lévő patinás épületben Dr. habil Erős István rektor köszöntője után praktikus, az egyetemre való jelentkezéshez elengedhetetlen információkat kapnak a Tanulmányi Osztály vezetőjétől, majd a Hallgatói Önkormányzat képviselői mutatják be prezentációikban, hogy milyen közösségi élet és programok várják itt a Képző leendő hallgatóit. 

Mindezt a tanszékek – Szobrász Tanszék, Festő Tanszék, Grafika Tanszék, Vizuális Művészet Tanszék, Látványtervező Tanszék, Intermédia Tanszék, Restaurátor Tanszék, Képzőművészet-elmélet Tanszék, Tanárképző Tanszék – tematikus bemutatkozása követi, ahol neves képzőművész oktatók színes, érdekes képanyagok révén ismertetik meg az érdeklődőkkel a különböző képzések sajátosságait. 

Forrás: Magyar Képzőművészeti Egyetem

Erős István rektor kiemelte: „A nyílt napon a szeptemberben indított új szakjainkból is adunk egy kis ízelítőt a potenciális felvételizőinknek. A vizuális művészet szak és a képzőművész szak lehetőséget biztosít a hallgatóknak a képzőművészeti műfajok komplex tartalmi és technikai változatosságának egyidejű használatára, a témákhoz leginkább illő technikák kombinálására. A vizuális művészet és a képzőművész szak itthon még új, unikális képzések, de Európa és a világ jelentős művészeti egyetemein már jól működő gyakorlatnak számítanak. A tapasztalatokból kiindulva, biztos vagyok benne, hogy az új szakjainkat is egyre nagyobb érdeklődés övezi majd a nyílt napon is.” 

A program résztvevőinek műterembejárásra is lesz lehetősége, ahol az Egyetem hallgatói ismertetik a „műtermi élet” sajátosságait, mentorként mutatják be a műhelyekben folyó munkát, személyes tanácsokat adnak és kérdésekre is válaszolnak. A diákok emellett információs pontokon is tájékoztatást nyújtanak a felvételi tudnivalókról és személyes tapasztalataikról. A nyílt nap alatt a Képző nemrégiben újranyitott büféje és a hallgatói közösségi tér is meglepetésekkel várja a látogatókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése