Pál András tart tárlatvezetést Csoszó Gabriella kiállításán

Már látogatható a Radnóti Színház és Csoszó Gabriella Elég című fotókiállítása az Eötvös10 Pince Galériában. A tárlaton 18 színész 16 ügyének összesen 110 fotóját tekinthetik meg az érdeklődők egészen április 28-ig. Április 4-én, csütörtökön Pál András tart a kiállításhoz kapcsolódóan tárlatvezetést, ezt követően pedig meghívott szakemberekkel beszélget a roma felzárkóztatásról és tehetséggondozásról.


A Radnóti Színház kampányában minden színész választott egy számára fontosnak tartott társadalmi problémát, ügyet, amely mellett kiáll arcával és szavaival. Pál András a roma felzárkóztatást és tehetséggondozást állította fókuszba a társadalmi szerepvállaláskor: „A roma fiatalok közül sokan elkallódnak. A tehetségesek is. Amíg intézményi szinten nem történik változás, addig a rendkívül nehéz anyagi helyzetben lévő civil szervezetek és az ügy mellett elkötelezett magánemberek próbálnak némi javulást elérni. Kerestem én is a lehetőségeket, miként tudnék segíteni a roma gyerekeknek, és alkalmam nyílt drámafoglalkozásokat tartani baranyai meg somogyi falvakban. Ekkortájt ismertem meg Nyári Oszkárt, a Karaván Színház alapítóját, később az ő táboraikban is részt vettem. Ennek már tizenöt-húsz éve, tehát jó ideje rálátok a romafelzárkóztatás és tehetséggondozás témakörére. Nem vagyok szakavatott, de látom, hogy óriási társadalmi foghíjról beszélünk.”

Pál András április 4-én, csütörtökön 17 órakor tart tárlatvezetést, majd utána, 18:30 órai kezdettel szakmai beszélgetésre is sor kerül: Pál Andrással, Szénási Szilviával és Balogh Rodrigóval Dr. Müllner András, az ELTE Bölcsésztudományi Kar egyetemi docense beszélget. Szénási Szilvia az ELTE-én végzett szociális munkásként, 2016 óta az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány vezetője. Balogh Rodrigó színész, író, rendező, a Független Színház Magyarország társulat vezetője.


Mindkét eseményen a részvétel ingyenes részvétel, de regisztrációhoz kötött, az alábbi űrlapok kitöltésével:


Fotók: Csoszó Gabriella / Radnóti Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése