Ősbemutatók és visszatérő klasszikusok a Thália Színház következő évadában

Hét új bemutatóval várja a 2024/25-ös évadot a Thália Színház, amely a következő szezonnak a Visszatérések évada címet adta. A névválasztás nem véletlen: két kedvelt tháliás színész is visszatér a színpadra, de olyan darabokkal is találkozhat a közönség – új megfogalmazásban – , amelyek korábban sikerrel futottak a teátrum repertoárján.


A színház rögtön egy ősbemutatóval kezdi a következő évadot a Télikertben szeptember 27-én, színre kerül ugyanis Göttinger Pál tollából és rendezésében a Madám Bizsu, amely egy képzeletbeli dokumentumjáték. Az Arizona mulató századeleji világáva repítő előadás címszerepében Molnár Piroska lesz látható, partnerei Mórocz Adrienn, Hevesi László és Bordás Barbara lesznek.

Ezzel párhuzamosan a Nagyszínpadon készülnek Georges Feydeau: A Hülyéje című több színen játszódó fergeteges szerelmi bohózatára, melyet Kelemen József rendezésében láthat majd a közönség október 12-től.

Ősz végén, november 22-én egy „nagy visszatérőt” köszönt a Thália Színház, ugyanis 60 évvel az ősbemutató után a Nézőművészeti Kft.-vel koprodukcióban érkezik Örkény István: Tóték című remekműve Kovács Lehel rendezésében és Mucsi Zoltán főszereplésével.

A hideg téli napokra egy vígjátékkal készül a teátrum: december 7-én tűzik műsorra Szervét Tibor rendezését, a Romantikus Komédiát.

Nem a Madám Bizsu a következő évad egyetlen ősbemutatója, ugyanis a Télikertben február 14-én Zayzon Zsolt állítja színpadra George F. Walker: Bűnözőzsenik című csavaros vígjátékát, amely a maffia világába vezeti be a közönséget: Egy bandaháborúban mindig van egy nagyobb hal – a főhősök pedig ebben az esetben a legkisebb halak.

Pár nappal késöbb Tasnádi Csaba rendezése is debütál a Nagyszínpadon – Görög László, Vida Péter, Gubás Gabi, Szabó Győző, Tamási Zoltán, Szabó Erika, Udvarias Anna és Szervét Tibor közreműködésével –, február 22-én kerül színre ugyanis Ray Cooney: A miniszter félrelép című bohózata.

Az évad utolsó premierjére 2025. április 25-én kerül sor, Friedrich Dürrenmatt: A csendestárs című drámáját Szikszai Rémusz állítja színpadra.

A bemutatók mellett visszatérő és új tagokat is köszönt a Thália Színház: újra látható lesz a színpadon Szabó Erika és Tóth Eszter, valamint a társulathoz szerződik az eddig egyetemi hallgatóként náluk játszó Sóvári-Fehér Anna, valamint Katona Péter Dániel.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / Thália Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése