Világsztárok a 20. FEZEN-en

Az immár 20. éve megrendezésre kerülő FEZEN második napja hasonlóan az előzőhöz, igazán ütős és változatos névsort vonultat fel, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább tetsző koncertet az augusztus 2. és 5. között megrendezésre kerülő zenei fesztiválon.


Az előző naphoz hasonlóan ezúttal is a Hammerworld Csarnokban csapnak először a húrok közé, Stabbed metaljó zenével pörgeti fel a hangulatot, ám ez a Manimal Inc. koncertjén csak fokozódik, hiszen a székesfehérvári illetőségű csapat, akik év elején jelentették meg vadonatúj klipjüket, ezúttal új felállásban játszanak. Őket követi a Kies, akik szerint kaland az élet, és mondhatnánk, hogy kényelmesen ülj csak le, de ez a fesztivál nem az unalomról szól, és már zenél is az Alcohol, akik elvisznek minket a káosz birodalmába, ahol a Watch My Dying szerint minden mondat értelmetlen, és a Mobil Mánia is tanúsíthatja, hogy az ördög itt belebukott. A Metallica rajongóinak sem kell csalódottan távozniuk az este, hiszen egy Metallica tribute, Scary Guyz zárja a napot.

A Captain Morgan Kertben a Volumen fúj ébresztőt, és érdemes is felkelni, hiszen az igazán jó hangulatúnak ígérkező koncertet a Lóci játszik fejeli meg, és bár a rímeknek nincs párja, ezt egy cseppet sem bánjuk. A Jetlag aztán egy pillanatra eszünkbe juttatja, hogy repül az idő, ám a Takáts Tamás Blues Band virtuóz módon feledteti el ezt velünk, mert ahogy a Créme De La Pop is énekli: ez csuda egy hely. A Nyughatatlan aztán egy őrült pillantást vet a közönségre a színpadról a buli közepén, amit DJ Zsiráf egészen hajnalig nem enged meghalni.

A Petőfi Sátorban a NAZA-nak az kell, ami nincs, a Bëlga viszont tudja, hogy ha lemegy a nap, feljön a buli, és már az őszre tervezett albumot várja, miközben a színpadon Cloud 9+ játszik. Péterfy Bori & A Love Band a Katona József Színház után visszatér a könnyűzenei színpadra, hogy Julia Carpenter előtt még egy felejthetetlen koncertet adjon.

Bár a Kalapács szerint zuhanni kell, a Fehérvár Színpadon azonban még csak most indul be a koncertáradat. Szóval, ahogy a Lord mondaná, rombolhat gép, nem téphet szét, nem bizony, hiszen már a backstage-ben várakozik a fesztivál két, talán legjobban várt előadója, a Saxon és Alice Cooper.

Eközben a Harman Színpadra a szinte hazajáró Ocho Macho hozza el a huppogást, az energiát pedig a Russkaja tolja az egekig, hogy aztán az idei VOLT Fesztivál himnuszát jegyző Punnany Massif köszönje szépen, marad, ameddig tud. Egészen a House Of Pain koncertjéig maradhatnak, akik garantáltan óriási bulival zárják a napot.

Írta és a fényképeket készítette: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése